Word chinees een wereldtaal?

Word op sommige scholen al Chinees gegeven?

Toegevoegd na 5 minuten:
Ja dat weet ik. Maar ik bedoel dat NL chinees ook uiteindelijk MOET leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vermoed van niet. Engels is al te veel verspreid en makkelijker te leren door veel mensen. Ook Spaans is best wel groot. Daarnaast is het Chinese schrift wel standaard, maar de uitspraak niet, dus zelfs binnen China heb je heel veel dialecten, waardoor de Chinezen onderling al veel moeite hebben om elkaar te verstaan. Vandaar dat alle Chinese TV programma's ook nog eens in het Chinees ondertiteld zijn. Het Chinees is simpelweg niet 1 taal. Toegevoegd na 1 minuut: Over je subvraag: Ja, ook in Nederland kan je op het VWO Chinees in het vrije deel van pakket kiezen op een aantal scholen.

nee ik denk alleen dat dat gegeven wordt aan leerlingen die het willen leren maar het zit niet in het vaste lespakket

chinees is al een wereldtaal. En in landen zoals Australie is het een keuzevak. Toegevoegd na 11 uur: Of het in Nederland ooit verplicht gata worden is niet te voorspellen. Mocht China de hoofd handelspartner worden van Nederland, en Azie de dominante economische macht woredn is de wereld is het niet uitgesloten. Echter, gezien de moeilijkheidsgraad van het chinees is dit een besluit wat niet zomaar even genomen zal worden.

volgens mij is het ook al een wereldtaal. Chinezen veroveren systematisch op allerlei gebieden de wereld (denk maar eens aan alle overnames in de auto industrie).

ik denk het niet. de schrijfwijze is totaal anders, en niet veel mensen kennen het. over het algemeen zijn europese talen veel makkelijker te leren, omdat ze niet altijd moeilijke klanken hebben. Iedereen kan bijvoorbeeld wel engels spreken, als je het maar leert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100