Wat is sterker. En zal overheersen in bad. Koud of warm water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Warm en koud water mengen zich. De temperatuur wordt het (gewogen) gemiddelde van beide. Dus als je 2 liter water van 10 graden hebt en 1 liter water van 25 graden, is de temperatuur van het mengsel 15 graden.

Warm water, anders zou het vanzelf afkoelen naar 0 kelvin.

Ze zijn gewaagt aan elkaar, de warmte capaciteit van water is gelijk aan dat van euh... water. Misschien dat in een bad warm water naar de oppervlakte drijft en daar temperatuur wint of verliest aan de oppervlakte, afhankelijk van de temperatuur in je badkamer. en dat warm water een groter volume heeft... Ik vind het een goeie vraag.

Er van uitgaande dat je het over redelijke temperaturen hebt: Koud water overheerst gevoelsmatig. We hebben als mens een natuurlijke aversie tegen kou. Warm water kan ook onaangenaam voelen, maar daar wen je aan, en het koelt langzaam af.

Dat hangt van de hoeveelheden af. Het grootste volume zal overheersen. Doe je van beide evenveel bij elkaar zal het koude water toch iets overheersen omdat van het warme water een deel zal verdampen. In de praktijk zul je er niet veel van merken omdat water zeer goed oplost in water. Koud en warm zullen dus snel gemengd zijn zodat er niet veel van het warme water verdampt.

Met het vullen van een ligbad zal heet water afkoelen en uiteindelijk koud zijn. Andersom zal het niet zo zijn dat koud water vanzelf heet wordt.

Ik zou het hele verhaal kunnen uitleggen, maar het staat al uitgetyped op de volgende site : http://home.hccnet.nl/david.dirkse/voorbeelden/linver.html

Ze zijn exact even sterk. Als je een bad vult met water zal het verschil tussen het huidige water en het toegevoegde water bepalen of koud of warm een groter verschil maakt: Water van 30 graden waar je water van 15 bij doet, zal minder verschil maken dan als je er water van 60 bij doet. Echter, als het warme water 40 graden is, is het een kleiner verschil dan bij toevoegen van water van 15 graden.

koud water als gij koud water op vuur gooit blust da uit

je zult veel meer warm water nodig hebben als er zich reeds een hoeveelheid koud water in bvb je bad bevindt, omgekeerd heb je minder koud water nodig om een heet bad te laten afkoelen naar aangenamer temperaturen

Overheersen= over iemand heersen, naar zijn hand zetten.machtiger zijn dan iemand Sterker = de een kan meer tillen dan de ander, het ene metaal breekt sneller dan het andere. Beide begrippen zijn niet toepasbaar op water en dus kan de vraag niet op een wetenschappelijke manier beantwoord worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100