Kun je een slot openen door er op te schieten?

In de films werkt het altijd.

En àls het dan werkt... wat gebeurt er dan in zo'n slot wanneer je er op schiet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Het slot eruit schieten" is een van de meest voorkomende stijlfiguren in films en boeken. Maar vuurwapens en munitie zijn niet magisch. Ze doen niet dienst als lockpicks of sleutels. Ze zijn gebonden aan dezelfde natuurkundige wetten die alles beheersen. Dat betekent dat "het slot eruit schieten" waarschijnlijk zal resulteren in het volgende: - Een afketsende kogel. - Een verminkt slot nog onwerkbaarder dan voorheen. - Schade aan andere personages of voorwerpen aan de andere kant van de deur. En dat is alleen met hangsloten. De lijst met opsommingstekens wordt dubbel als het slot zich in de deur zelf bevindt, wat veel vaker voorkomt dan een roestig hangslot. Dat betekent niet dat het onmogelijk is. Shotguns en geweren van groot kaliber kunnen het lukken, vooral als het personage een paar stappen achteruit doet. Of een .44 magnum of .50 kaliber pistool zou het voor elkaar kunnen krijgen.

Bronnen:
https://crimefictionbook.com/2016/06/30/wi...
https://youtu.be/m-Qae4hY32c

Een degelijk slot schiet je niet zomaar open, maar een goedkoop slotje van de #ction zal nog wel lukken. Natuurlijk ook afhankelijk van het kaliber waarmee ja gaat schieten,

Jaren geleden is dit getest door een prachtig programma op Discovery Channel genaamd MythBusters. De uitkomst was dat de kleinere pistolen het slot niet konden schaden. Maar als je overgaat op groter materiaal (geweren) kon het slot het niet houden.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=EsgR4azef6...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100