Hoe kan een bouwproject zoveel bijdragen aan de verhoging van stikstof in de lucht?

Dat koeien, varkens en kippen stikstof produceren via hun uitwerpselen, dat snap ik nog wel. Maar hoe kan het bouwen van huizen, de aanleg van wegen of zelfs de renovatie van het Binnenhof bijdragen aan stikstofverhoging? Stenen stoten toch geen stikstof uit en zoveel machines worden toch niet gebruikt bij het bouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bekend voorbeeld is de verbreding van de snelweg A27 door Amelisweerd die nu voorlopig van de baan is. Uitgangspunt voor de extra stikstofbelasting is in dit geval de toename van het autoverkeer als het project klaar is. Ook diverse bouwprojecten liggen stil of lopen op zijn minst ernstige vertraging op. De woningbouw, die toch al onder druk staat, loopt hierdoor ook vertraging op. Omdat bouwlocaties soms te dicht in de buurt liggen van natuurgebieden, mag er niet (meer) worden gebouwd. Niet alleen het bouwverkeer stoot te veel stikstof uit, ook de auto’s van bewoners die straks in de huizen zullen wonen zorgen voor een te hoge uitstoot.

Bronnen:
https://www.vastgoedbs.nl/nieuws/uitspraak...

Vrachtwagens, shovels, mobiele kraan, heistelling, hoogwerker, truckmixer, beton/cementpomp etc. ter plaatse zorgen allemaal voor stikstofemissie bij een bouwproject. Voorbeeld:

Toegevoegd op 10 september 2019 09:37: tekst, afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100