Hoe maak je van een fotocopie weer een goede foto?

Middenin een opdracht een oude foto weg te brengen naar een fotograaf, thuisgekomen was die weg kennelijk verloren , natuurlijk hoop ik haar weer te vinden maar nu ligt die opdracht er. Geluk bij een ongeluk , van dit origineel had ik al een fotokopietje in mijn portemonnee. Een fotokopietje is geen druk met een hoge resolutie de resolutie is eerder laag. Heb het fotokopietje wel weggebracht maar ik weet nog niet met welk resultaat. Iemand tips om de resolutie op te waarderen van een fotokopie. Is er geavanceerde apparatuur voor en welk soort, welk papier is het mooiste. Zou het aan het resultaat te zien zijn? Van mij vast de tip om elk oud plaatje eerst te scannen zover mogelijk, houden is hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien een prog dat de foto scherper maakt door een aangepaste verbetering i.p.v. de optische.Maar ik heb twijfels over het resultaat

Automatisch wordt erg moeilijk. Het beste is een (hoge resolutie?) scan maken en daarna met de hand bijwerken. Een ervaren retoucheerder kan (nog net geen) wonderen verrichten.

Als je de resolutie verlaagt verdwijnt er informatie. Die informatie kun je nooit meer terug krijgen.

Ik gebruik gewoon Photo Gallery. Kiezen voor "bewerken, ordenen en delen" en daarna "automatisch aanpassen". Is het resultaat niet naar wens, dan kan je kleur, licht contrast enzo nog handmatig aanpassen. Ook vind ik het ideaal om foto's die scheef ingescand zijn mee recht te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100