Is er een wapen groot genoeg om de hele wereld te vernietigen?

En zou één of andere gekke zelfmoord terrorist in staat kunnen zijn om zoiets te doen of wellicht half Europa te vernietigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat bedoel je met vernietigen? Dat de hele aarde ontploft, dat alle leven verdwijnt, dat alle mensen dood gaan? Voor de eerste twee geldt dat het praktisch onmogelijk is om dit als zelfmoord terrorist te doen. Ik denk dat zelfs regeringen niet in staat zijn om onze planeet te laten ontploffen of alle leven uit te roeien (als je bijvoorbeeld ziet op wat voor bizarre plaatsen leven voorkomt). Het laatste lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Maar wat misschien wel kan is met bijvoorbeeld een virus een dusdanige slachting aan te richten onder de wereldbevolking dat we economisch en cultureel weer terugzakken naar een middeleeuws niveau. Volgens mij schiet je dan als terrorist wel een beetje je doel voorbij omdat je doelgroep elimineert (als terrorist heb je er een belang bij dat er iets over blijft om te terroriseren). Maar aan de andere kant, de kromme logica van terroristen is misschien onnavolgbaar.

Als je genoeg kernwapens over de wereld verspreid is dit in theorie wel mogelijk. Wel heb je dan flink wat nodig, en daar kom je niet zo makkelijk aan. En in je eentje al helemaal niet. Het is dus wel iets wat je goed moet voorbereiden, met meerdere mensen wereldwijd.

Dat zou zeker bedacht kunnen worden, maar praktisch niet mogelijk aangezien alle veiligheidsmaatregelen.

1 kernwapen voldoet wel om west europa weg te kunnen vagen en het gebied voor 1000 jaren onbewoonbaar te maken

Met een biologisch wapen, met bv, een gemuteerd en besmettelijk virus, is dat zeker mogelijk. Dat gebeurt dan niet in één klap, maar dat duurt enige tijd, De gebouwen blijven staan, maar de mensen gaan dood. Denk maar eens aan de Pest, of voor de jongere generaties, films als 28 Days Later. Toegevoegd na 3 minuten: Dan moet je natuurlijk wel in staat zijn zo'n virus te maken, te kopen of te stelen. Toegevoegd na 44 minuten: http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-uit-de-media/Artikel/111315/Dodelijk-vogelgriepvirus-niet-veilig-in-Rotterdam.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100