Wat kijk je nou?

Ze kijken zelf toch ook om te zien dat/of je kijkt?

Eens of oneens? Waarom zeggen ze dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hee, psssssst schatje... ze willen weten of ze hot of not zijn. chillllll !

Ha, die BvB; Misschien hebben ze wat van je aan?

Ik denk dat dit een kwestie is van nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid wekt interesse maar ook afgunst. Kijken blijft een vorm van waarnemen en zal altijd van toepassing zijn. Persoonlijk kijk ik graag naar mooie vrouwen. Sommige zijn er zeer van gediend als je kijkt ( en willen graag bekeken worden). Maar de keerzijde van de munt heeft afgunst en wilt helemaal niet bekeken worden.

Soms is het zo dat iemand al een tijdje naar je kijkt. Dit ''voel'' je en als reactie hierop kijk je in de richting waar het vandaan komt. En sommige vinden het nodig om dan te zeggen; Wat kijk je nou? Meestal zijn het de mensen die onzeker worden/zijn door het gestaar van een ander en door 'wat kijk je nou' te zeggen laten ze aan de ander zien dat het hun niks doet en brengen ze daardoor juist de kijker in onzekerheid.

Er is kijken en kijken. Uitkleden met de ogen of discreet even in haar ogen kijken, een fractie van een seconde. Alles ligi in de subtiliteit. Alles je langer kijkt dan nodig zoals een koe in de wei naar de treinen, dan zegt zei terecht : "Wat kijk je nou?" In frankrijk zeggen ze het speelser "Tu veux ma photo ou quoi?"

Men wil over het algemeen alleen door zijn eigen interessegroep bekeken worden. Vol bewondering naar een man met tatoeages kijken, omdat de plaatjes gewoon mooi zijn...dat mag niet altijd.

Wat kijk je nou? (ik schets het even) Dat betekent: Ik voel me aangevallen door hoe je naar me kijkt en als jij een confrontatie met me wilt, dan moet jij het maar zeggen nu... Als jij nu niet meteen weggaat en afdruipt dan word ik fysiek en dan kan het goed zijn dat ik je in elkaar mep... Het is bekend in bv de apenwereld en is een uiting van dominantiegedrag. Uitdagen en confrontaties uitlokken om uit te vinden wie nu het dominantste is... :-)

Het is de verkorte versie van ; waarom zit je MIJ zo aan te kijken.

Iemands blik kan soms, al dan niet zo bedoeld, als verwijtend worden ervaren. Met deze vraag als reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100