Als een eeneiige tweeling altijd dezelfde impulsen van buitenaf krijgt, zouden zij dan op het zelfde moment hetzelfde doen en denken?

Ik heb altijd geleerd dat eeneiige tweelingen eigenlijk een soort klonen van elkaar zijn. Ze hebben hetzelfde bloed en dezelfde genen. Toch zijn ze anders, denken ze anders en doen ze anders. Dit komt dus door de verschillende invloeden van buitenaf, andere vrienden, vriendjes, leraren, opvoeding noem maar op.
Mij lijkt het dat dat dan dus betekend dat als je een eeneiige tweeling vanaf de geboorte bij elkaar zet, waardoor ze dezelfde vrienden hebben, alles hetzelfde ruiken, voelen, horen en hetzelfde zien, waardoor ze dus precies dezelfde invloeden en impulsen van buitenaf hebben, het dus écht twee klonen van elkaar zijn. Dan zouden ze toch hetzelfde moeten denken op hetzelfde moment? Of zit dit heel anders?

Ik weet dat het onmogelijk is om een tweeling dezelfde invloeden van buitenaf te laten krijgen en tegelijk alles te laten zien, voelen, ruiken etc. Maar stel je voor dat dat zou kunnen en zou worden uitgevoerd, wat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Pas sinds nog niet eens zo lang, weten we namelijk dat zelfs identieke tweelingen niet volledig identiek zijn, zelfs al hebben ze in de basis hetzelfde DNA meegekregen. Bij beide tweelingen kunnen hele kleine foutjes / verschillen in dat DNA sluipen met soms heel grote gevolgen. Ook staan kinderen in de baarmoeder al onder (verschillende) invloeden bloot, die verschil uitmaken voor de foetus. Iets heel simpels als links of rechts liggen, kan al een miniem verschil betekenen met grote gevolgen. Op het moment dat zo'n 'identieke' tweeling geboren word, zijn er dus al verschillen in aanleg (lichamelijk EN in karakter) die op hun beurt weer grote invloed hebben op hoe ze de volgende - ook gelijke- indrukken in hun leven verwerken. Als ergens het vlinder-effect opgaat, is het vermoedelijk daar wel. Ook schijnbare 'klonen' van elkaar hebben niet 24 uur per dag dezelfde gedachten en dezelfde gevoelens, hoe erg je ook je best zou doen ze 100 % identieke omgevingen in invloeden te bieden.

Het blijven hoe dan ook twee zielen. Dus kan de een nooit honderd procent gelijk zijn aan de ander. Zo komt het dat eeneiige tweelingen toch partners kunnen hebben die niet op dezelfde manier aan elkaar verwant zijn (hoewel dit ook voorkomt, maar niet heel vaak).

Nee :) ook al in basis het zelfde genen pakket ! Alles is anders :) zelfs in de buik Vd moeder heeft de ėėn een andere plaats (betere of slechtere ) en ook in de celdeling altijd kleine variatie's die dus altijd verschillen (tjes) geven . Dan wat al gezegd altijd iets verschillende omstandigheden , met soms grote verschillen , in verschil in grote , ziektes , en karakters , maar soms ookweer zo minimaal , haarkleur , en vingerafdruk ??!

Nee, want TOCH kunnen ze op dat moment anders denken, al is het alleen maar omdat ze niet op precies dezelfde plek kunnen staan op al die momenten. Verder kunnen ze nooit tegelijk worden benaderd door de ouders, nooit tegelijk een kus kunnen krijgen enzovoorts. Maar goed het was een echte stel dat vraag dus zelfs als al die dingen gelijk zijn blijven het individuen, je kunt iemands gedachtengang niet bepalen, niet door alles hetzelfde te maken en daar gaat het mis. De een kan altijd op hetzelfde moment toch aan iets anders denken dan de ander ook al heb je dagenlang precies hetzelfde meegemaakt. Als ze horen dat er bijv een tante is overleden kan de één aan hun overleden opa denken en de ander aan hun overleden hond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100