Als mensen zich iets voorstellen, denken zij dan in beelden? Vraag: Hoe ziet een perfect feest eruit? Zien mensen dan een feest in beeld of in woord?

Weet jij het antwoord?

/2500

mensen zien een feest in beelden. daarom valt soms de werkelijkheid zo tegen.

Dat verschilt, sommige mensen denken in woorden, andere mensen denken in beelden. Ik zelf denk soms in geluid. Als ik aan een bepaald muziekstuk denk, zie ik geen muzieknoten, maar hoor ik eigenlijk direct de muziek. Bij het perfecte feest hoor/denk ik ook direct geluid (in mijn hoofd), maar dat komt wel samen met een beeld. Dat beeld is een samensmelting van herinnering en 'plaatjes'. Het perfecte feest is namelijk niet erg concreet. maar als ik denk aan een land, denk ik snel aan een herinnering die ik heb met dat land. En heel soms, bijvoorbeeld als ik erg trek heb, ruik ik het gerecht al voordat ik er aan kan denken.

Als ik mij een feest voorstel, voel ik het op mijn tenen staan, de porren in mijn zij, de pijn in mijn oren door het harde geluid. Kortom: in zijn algemeenheid ligt dat aan het voorkeurszintuig van de betreffende persoon. De meeste mensen zijn visueel ingesteld en die zien beelden. Anderen zijn auditief ingesteld en horen geluid. En nog weer anderen zoals ik, zijn tactiel of kinesthetisch.

In het boek van cognitieve psychologie heb ik gelezen dat mensen van woorden beelden maken in hun hoofd.. er is een onderzoek gedaan in amerika en de het bleek idd zo te zijn dat mensen van woorden beelden maken. zo hebben zij een onderzoek gedaan naar auto bestuurders gedaan, die de weg waarnamen.. en de bestuurders die de weg waarnamen maar ook verhalen te horen kregen.. het bleek dus dat mensen grotendeels de weg waarnamen.. maar ook beelden van het gesprek in hun hersenen " verscheen".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100