Waarom huilen vrouwen eerder bij films dan mannen?

Heb wel vrouwen horen zeggen, lekker chocola en een zielige film, en dan de hele middag lekker janken...

Terwijl mannen de film even tragisch vonden...of even mooi...Zie ik ze niet snel huilen om een film..

Dat vrouwen hun emotie meer uiten kan een antwoord zijn, maar een man kan volgens mij hetzelfde voelen, maar waarom dan niet uiten?

volgens mij heeft het niets te maken met een dat mannen sterker zijn (fysiek meestal wel) want vrouwen zijn emotioneel erg sterk, vaak sterker dan mannen...dus liever een wetenschappelijke verklaring, als die er voor is.

Wat gebeurt er in de hersenen?

Toegevoegd na 4 minuten:
Al zet ik de meest ellendige film op, ik kan me er niks bij voorstellen dat ik daar dan zo veel verdriet van krijg, en heb wel aardig wat jank films gezien.. Maar er gebeurt niet veel bij mij. behalve een verdrietig gevoel, en een brok in de keel, maar geen tranen. Is het een verschil in inlevingsvermogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je als man zijnde geleerd dat huilen zwak is en heb je het geblokkeerd ofzo? Ik ken iemand die zei dat ze niet kon huilen, dat het "eruit" geslagen was door haar ex (huilen betekende toen nog meer klappen en vernedering). Toen kregen we een keer vette ruzie en heb ik haar op een kwetsbaar punt gepakt en begon ze me toch te huilen! Sindsdien kan ze weer wat vaker huilen.

Weer zo'n onbewezen vooroordeel over verschillen tussen mannen en vrouwen. Emancipeer eens !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100