Waarom zijn zo veel mensen niet gelukkig met de wereld waarin ze leven ook al lijken alle mogelijkheden voor hun open te liggen.

Ik hoor steeds meer zeggen mensen dat zeggen dat ze de wereld geen fijne plaats meer vinden om te leven wat maakt dat ze het leven zo leeg vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

De keuzestress en het feit dat er daardoor altijd mogelijkheden weg moeten vallen is een belangrijke reden, maar die werd al genoemd. Wat daarmee volgens mij ook verband houdt is dat mensen ook elkaar en zichzelf onder druk zetten dat ze het gevoel hebben dat ze die keuzes MOETEN maken. De mogelijkheid om een wereldreis te maken is er, dus waarom doe je het niet als iedereen om je heen dit doet? Je bent toch zo'n slimme meid, waarom ga je niet studeren in plaats van trouwen en huismoeder zijn? Waarom blijf je in je huurappartement wonen terwijl je genoeg verdient om een vrijstaand huis te kopen? Waarom ga je weg bij die man die zo goed voor je is? Dan was je op zichzelf misschien wel gelukkig geweest met de keuze die je hebt gemaakt, maar omdat er druk is van buitenaf en vanuit jezelf om voor een betere optie te gaan word je ongelukkig. Als je niet weet wat je mist dan ben je tevreden met wat je hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100