hoe wordt het gemiddelde IQ van mensen?

het intelligentie en algemene beschouwingsniveau verandert constant en dan heb je nog niet over wereldwijde verschillen dat als iemand willekeurig uit afrika zou de test 10x slechter maken.en als alleen mensen die bovengemiddelde IQ scoren de test maken dan is het gemiddelde geen gemiddelde meer maar het boven gemiddelde.
moet je hiermee dan 100 als gem. nemen?
en hoe wil je de grenzen hiermee dan vaststellen (idioten/mongolen hebben volgens mij <60 IQ)
en wat is dan hoofbegaafd. want als je bij bijv 140 hoogbegaafd bent, kan je zeggen dat dat niet telt over 10 jaar is die score 130 waard. of zie ik dit verkeerd?


hoe bepalen ze het gemiddelde IQ dan?

Toegevoegd na 6 minuten:
'Het IQ is een genormaliseerd getal op een schaal waarvan het gemiddelde op 100 wordt gesteld met een standaarddeviatie van 15'
wiki

Weet jij het antwoord?

/2500

Inderdaad is het gemiddelde op 100 gesteld. Alleen, gek genoeg is de gemiddelde score inmiddels opgelopen tot een eindje boven de 100: de gemiddelde persoon scoort elk jaar heel langzaam steeds wat beter. Dat ondermijnt de logica van het systeem. Wat is hier aan de hand? Worden we allemaal steeds wat intelligenter, zijn we steeds beter opgeleid (maar intelligentie zou niks te maken moeten hebben met opleiding - die aanname komt dus onder druk te staan) - of worden we steeds beter in het maken van IQ-tests? Een zinniger benadering is de zogenaamde percentielscore. Daarbij wordt simpelweg gekeken hoe goed je scoort ten opzichte van anderen die de toets in dezelfde periode maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100