Waren Adam en Eva broer en zus???

als adam en eva door de zelfde schepper gemaakt zijn, waren ze op dat moment dus eerstegraads broer en zus, lijkt me. Zijn er om deze reden zoveel ziektes??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een 'schepper' is niet hetzelfde als een natuurlijke vader/moeder. Dus hoeven Adam en Eva geen broer/zus te zijn, maar verwantschap is er wel als je aanneemt dat Eva uit een rib van Adam is gemaakt. Je andere vraag: hoezo zijn er zoveel ziektes? Mensen gaan uiteindelijk ergens dood aan, dat zal per definitie vaak een ziekte zijn. Maar er gaan ook mensen dood door een ongeluk - we kunnen niet allemaal blijven leven. Persoonlijk denk ik dat leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wat ook de reden is van die dood. Op het moment dat er nieuw leven ontstaat, weet je al dat het ooit zal ophouden. Volgens mij heeft dat niets met een verwantschap van een Adam en Eva te maken (los van dat ik daar niet in geloof) - kijk naar alle dieren en planten, die gaan ook dood.

God creëerde Eva uit een rib van Adam. Dus ze waren geen broer en zus...

Eigenlijk een soort klonen. Eva is gemaakt uit een rib van adam volgens de bijbel. De reden dat er zoveel ziektes zijn volgens de bijbel is omdat adam en eva uit het paradijs gezet zijn nadat ze gegeten hebben van de verboden vrucht(appel).

Als Eva uit een rib van Adam is gemaakt is ze eigenlijk een soort kloon zoals al is opgemerkt. Ze zou dan voor een vrouw de verkeerde chromosomen hebben gehad, maar misschien had God daar een trucje voor. De ziekten kwamen pas later door de zondeval of misschien ook wel uit de doos van Pandora.

Dat scheppingsverhaal is toch een sprookje; dat is toch onzin. Waar kwamen dan ineens de echtgenoten van de kinderen vandaan? Zelfs Andries Knevel heeft toegegeven dat het onzin is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100