Is deze super maan een echte serieuze bedreiging?

http://nieuws.nl.msn.com/home/astrologen-vrezen-gevolgen-%E2%80%98supermaan%E2%80%99?img=0

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals je op die site kunt lezen, stond de maan in 1993 ook zo dichtbij de aarde. Dit is iets dat elke zoveel jaar gebeurt. Al honderden miljoenen jaren lang. Niets bijzonders dus. Dat de astrologen bang zijn, zegt dus veel over de astrologen, maar (zoals gebruikelijk wanneer het over astrologie gaat) niets over de werkelijkheid. Toegevoegd na 14 minuten:   Op 4 januari 1912 stond de maan nóg dichterbij dan nu, en ook dichterbij dan in 1993: toen was de afstand slechts 356375 km, dus 202 km dichterbij dan nu. Tot slot: hoewel er vele jaren liggen tussen de echte records in de nabijheid van de maan, heeft bijna elk jaar wel een lunair perigeum dat erg dicht in de buurt komt van de recordwaarden. Kortom: humbug.

Bronnen:
http://www.fourmilab.ch/earthview/moon_ap_per.html

Als ik zie,dat het verhaal begint met: Astrologen vrezen dat... Dan kan ik alleen maar zeggen, nu hoef je heus geen zorgen te maken!

heb het filmpje niet gekeken hoor, maar zolang de NASA geen alarm slaat zou ik me er niet druk over maken

Nee, dat is ronduit gezegd een kulverhaal. De maan heeft weleens dichterbij gestaan. We krijgen een iets lagere eb en een iets hogere vloed, een soort springtij XL, en that's it. Laat je toch niet gek maken door vage verhalen van mensen die niet weten waar ze het over hebben.

Zolang het geen astrnomen zijn die bang worden, word ik het ook niet. Toegevoegd na 18 seconden: astronomen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100