Is de Gaydar / Gay radar wetenschappelijk bewezen?

Toegevoegd na 10 minuten:
Kan iedereen het ontwikkelen of alleen als je Gay of Bi bent?

Toegevoegd na 42 minuten:
Hebben hetero's dan ook een radar voor hetero's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik er tot op heden in mijn omgeving van gezien heb kun je dat nauwelijks ontwikkelen als je er geen hebt. Het gaat om minieme verschillen in lichaamstaal. Zelf bezit ik er een, en ik moet zeggen dat ik er bijna nooit naast zit. Het is ook niet het uiterlijk, maar meer de manier van bewegen, Een heterovriendin ging ooit met me mee naar een gaycafe, en die kon de homo's en lesbo's op een uitzondering na niet van de hetero's onderscheiden. Ik heb het nu over mensen die zich gewoon gedragen, zonder overdreven nichterig gedrag. Toegevoegd na 10 minuten: Na je toevoeging; De meeste heteromannen hebben in elk geval geen radar voor vrouwen zodat ze weten of ze hetero dan wel lesbisch zijn. Of het moet er dik bovenop liggen. Ik denk dat de meeste vrouwen sneller doorhebben of een man hetero of homo is.

Ja, sociaalpsychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat homoseksuelen beter in staat zijn andere homoseksuelen aan te wijzen: Toegevoegd na 32 minuten: Iedereen kan het ontwikkelen, alleen homo- en biseksuelen hebben er natuurlijk meer handigheid in, omdat zij meer ervaring hebben met homo-/biseksuelen en er belang bij hebben deze personen te kunnen identificeren natuurlijk. Toegevoegd na 52 minuten: De "gaydar" werkt natuurlijk 2 kanten op. Als je als hetero "detecteert" dat iemand niet homo is, dan is 'ie blijkbaar hetero (even simpel gezegd). Dus ja, hetero's hebben ook een radar voor hetero's. Het is nl. een en hetzelfde mechanisme.

Bronnen:
http://frontiersin.org/cognition/10.3389/f...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gaydar_%28vaa...

Ik weet niet of het wetenschappelijk bewezen is maar geloof wel in het bestaan ervan. Wij zijn zelf swingers en zet mij in een groep mensen, dan haal ik er zo "medeswingers" uit. Het is denk ik de manier van kijken en body language.

Of de gayradar bestaat weet ik niet maar mensen met Gay trekken zijn erg gemakkelijk te herkennen, ook voor hetero's. Toegevoegd na 2 dagen: Zie voor verduidelijking mijn reactie op de reacties die op dit antwoord gegeven zijn (mijn reactie is de derde)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100