Wie bepaald dat dan?

Als we normaal zijn wiskundig zouden pakken kom je uit, op het gemiddelde van alle afwijkingen is normaal! Waneer kom je dan uit op een gemiddelde score? En wie bepaald dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal is hetgene wat niet te ver afwijkt van de norm. Dat hoeft niet het gemiddelde te zijn. Normaal wordt door de maatschappij bepaald, en iedereen krijgt het mee via de normen en waaredn van zijn omgeving. Zo kan normaal ook voor verschillende mensen verschillende zijn. Vlaggetjes in de tuin hangen omdat het WK eraan komt is voro sommigen heel normaal. Voor anderen is dat echt ongepast.

ik ben er niet zeker van of ik je vraag goed begrijp. bij een wetenschappelijk onderzoek kan je in principe het gemiddelde nemen van alle uitkomsten. echter die vlieger gaat niet op als er te veel variatie is in de uitkomsten. als je dan een gemiddelde neemt is dit niet geldig.

Nee, onder 'normaal' wordt meestal verstaan MODAAL, dat wil zeggen 'het meest voorkomend'. Vergelijk modaal inkomen, dat is zeker niet het gemiddelde inkomen. De relatie tussen die twee wordt bepaald door de scheefheid van de verdeling. Voor de rest is jouw vraag tamelijk onbegrijpelijk geformuleerd. Niet normaal hoor !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100