Hoe krijg je het gevoel van je eigenwaarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de rust durft op te zoeken om jezelf daarin tegen te komen en te zien welke waardes je in feite hebt.

Door zelfkennis en meningen/reacties van andere mensen over jou.

Als je tevreden over jezelf bent.......

Daar wat nuttigs met je leven te gaan doen;-) Toegevoegd na 39 seconden: Ik bedoel daarmee ga iets doen! Naar buiten...iets leuks doen!

Door goed naar complimenten te luisteren en af en toe trots te zijn op jezelf.

Ieder mens heeft recht op een zekere portie eigenwaarde. Ieder mens heeft wel iets positief's in zich. Ieder mens heeft wel een bepaalde eigenschap, waar hij trots op kan zijn. Eigenwaarde moet je aan werken, minder kijken naar de dingen die je niet kan, meer kijken naar de dingen die je wel kan. Je eigen opdrachten geven iets te presteren, waar je later trots op kan wezen, hoe klein dan ook.

Van je ouders. Die kunnen je maken en breken.

door van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen.lief voor jezelf zijn,en er ook echt van genieten,zodat je weer geniet van jezelf en je je eigen gaat waarderen..

Heb de ander lief ALS jezelf.(heb jezelf dus ook lief) Doet Gij wat u wilt dat anderen u doen. Doe goed en zie niet om.(noem je goede daad niet aan anderen). Ga met mensen om die je WEL waarderen maar niet naar de mond praten. Luister naar wat oprechte anderen van je vinden. Luister NIET naar: "ik kan niet" "ik ben niet" "ik word niet" Hiermee pretendeer ik absoluut niet dat ik bovenstaande beheers. Het beoefenen en hanteren van deze regels heeft mijn gevoel van eigenwaarde wel helpen herstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100