Waar moet je overal op letten om in een kort gesprek zoveel mogelijk van iemands karakter uit te vinden?

En als iemand over dit onderwerp een leuke site heeft zou helemaal super zijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door hem/haar zoveel mogelijk te laten praten en sympathieke, bevestigende en aanmoedigende signalen tijdens het praten te geven. Dan kijken wat het gelaat, de ogen , het lichaam en de mond zegt en de mate van coherentie bepalen. Je komt, als je daar in geoefend bent, in zeer korte tijd heel veel over de ander te weten en de ander ervaart jou als vriendelijk en hartelijk en laat dus het schild zakken... Maak van deze methode geen misbruik, want dat zegt hele nare dingen over jezelf. Op manipulanten zit immers niemand te wachten.

Lichaamshouding spreekt boekdelen!

Lichaamtaal, onderwerp van het gesprek, toon van de stem enz enz.

Ik vind persoonlijk veel van het karakter terug naargelang de filmkeuze en muziek keuze... dat zegt soms erg veel over een mens.. uiteraard kan je best een soort opsomming vragen van muziek of film zodat je een zicht hebt.. Vragen welke hobby's - boeken - waar geniet je van? daar kan ik allesinds soms veel uit aflezen

Hoe iemand tegenover je zit, open en vrij, of benen over elkaar en afwerende lichaamstaal. Ook kun je veel van hem of haar zien door op hem af te stemmen. Dit geeft mij altijd de meeste duidelijkheid.

Let op de lichaamshouding, de stem en de inhoud van wat de persoon zegt.

Je hoeft alleen maar te luisteren naar wat ie zegt! In iemands woorden ligt zijn verhaal. slechts luisteren zonder interventie van jouw denken, dan weet je alles over diegene!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100