Wat zijn oorzaken voor een moord?

Ik kan me voorstellen dat je iemand de waarheid wilt vertellen. Sommige mensen gebruiken geweld en dit kan erg verkeerd aflopen. Waarom zou iemand vermoord kunnen worden? Graag met bronvermelding...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je echt ontoerekeningsvatbaar bent,als het je dus niet aan te rekenen is omdat je hersenen niet zo werken als normaal doordat er teveel hormonen meespelen cq. de overhand hebben, dan is denk ik iedereen tot moord in staat. Je bent dan niet jezelf en kunt niet meer normaal denken. Dit kan komen door langdurige frustratie, verdriet en woede. Je kunt zelfs iemands leven beëindigen door een intens medelijden ( euthanasie). Als iemand een geliefde zoals je kind, ouders of echtgenoot /echtgenote, partner of zelfs je geliefde huisdier, iets aandoet, en diegene wordt niet gestraft, of te mild in jouw ogen, terwijl jouw leven zo`n enorme schade heeft opgelopen en je daardoor nooit meer jouw leven terugkrijgt zoals het was, dan gun je die ander ook geen fijn leven meer. Jij jouw leven kwijt, hij/zij dan ook. Zo is er ook de 'Crime Passionell' misdaad uit liefde, passie. Dan ben je zelfs in staat je geliefde te vermoorden of/en de rivaal, die jouw je geliefde afhandig wil maken. Krijg ik hem/haar niet, die ander ook niet! Ook angst of paniek kan een oorzaak zijn of hebzucht. Menigeen heeft op die manier een ander zijn/haar rijkdom afgepakt of geërfd. Deze mensen hadden al weinig of geen geweten denk ik, die zijn scrupelloos. Dan heb je ook nog de personen die "ziek in hun hoofd zijn. Daar functioneren de hersenen al niet normaal. Die beseffen nog niet eens dat moord misdadig is en kicken erop. Dat zijn dan ook vaak seriemoordenaars.

Als de verkrachter van je kind na 2 jaar vrijkomt...en je komt hem tegen op straat, dan zou je zo emotioneel kunnen worden dat je hem zomaar zou kunnen vermoorden! Ik heb geen bron voor je maar heb dit met een vriend meegemaakt! Zijn dochter zat nog helemaal in de vernieling en de dader liep lekker te winkelen!

Als je eigen dochter iets vreselijks is overkomen en je komt de dader gewoon weer tegen dan is plankgas geven in een opwelling oorzaak tot moord. Toegevoegd na 1 minuut: Gelukkig heb ik er niet aan toe gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100