Waarom brengt de nacht inspiratie?

's Avonds en 's nachts krijg ik opeens allerlei ideeën voor mijn boeken, wat ik overdag niet krijg. Het lukt mij dan ook veel beter om eraan te werken dan overdag.

Ik merk dat ik hier lang niet de enige in ben. Alles waar inspiratie voor nodig is lijkt om de ene of andere reden 's nachts beter uitgevoerd te kunnen worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Overdag ben je bezig met de dingen die je moet doen,je lichaam heeft dan geen rust en gunt het zichzelf dan ook geen rust en is gefocust op alleen die dingen die nog moeten. Avonds en nachts komt je lichaam en geest tot rust en krijgen die dingen de ruimte om zich te ontplooien.

De verwerking en relativering van de gebeurtenissen overdag helpen je van de gebaande paden die je in de struggle for life benut, af te wijken. Daardoor kun je met een meer onbevangen geest opnieuw naar dingen kijken die je hebt meegemaakt. Dat blevert dan ook nieuwe en vaak betere inzichten op. Het advies "slaap er nog een nachtje over "is wellicht een van de beste raadgevingen die ooit geformuleerd is. Toegevoegd na 10 minuten: Het is zelfs mogelijk om dit vermogen te trainen en actief te benutten. Bij lastige problemen die veel ongrijpbare facetten heeft, ga ik van het besef uit dat het onderbewustzijn veel beter in staat is complexe zaken te overzien en in te schatten dan het bewustzijn. Ik vraag mijn onderbewustzijn dan letterlijk dit probleem op te pakken en -als het er uit is- dit aan mijn bewustzijn door te geven. Dat houdt dus in dat ik 's nachts soms (klaar) wakker wordt en dan antwoorden met uitleg krijg die veel verder en dieper gaan dan waar ik met mijn bewustzijn toe in staat ben. Dit "vragen"doe ik door voor het slapen gaan de dag nog eens secuur door te nemen en te onderzoeken hoe wat en waar ik tegenaan gelopen ben en daar niet uit kwam. Dat leg ik dan aan mijn onderbewuste voor en ga dan slapen en NIET piekeren. Piekeren houdt voor mij in dat ik er met mijn bewustzijn niet uit kom en het dan redelijk zinloos is dat via die weg proberen te begrijpen en/of op te lossen. Ik lig er dan ook niet wakker van. Nadeel is dat ik niet kan voorspellen hoe lang het antwoord op zich laat wachten, maar geduld is ook een schone zaak. Met opjagen en forceren bereik ik echt veel minder dan met deze aanpak.

Overdag heb je ZOVEEL andere dingen aan je hoofd en te doen...er is simpelweg geen ruimte voor andere gedachten of ideeen. s'Nachts...leef je heel anders..en is je hoofd als het goed is niet gevuld met dingen van overdag. Zodat je mooie dingen mag ontvangen om er iets mee te mogen doen. Prachtig. Groetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100