Wie is/was uw held?

Wie uw voorbeeld, uw held, tegen wie keek u op en wilde u altijd lijken/

Weet jij het antwoord?

/2500

Vroeger; mijn vader en ik wilde met mijn moeder trouwen. Tegenwoordig ben ik mijn eigen held. En ik ben getrouwd met de moeder van m'n kinderen die mij weer als hun held zien, is het kringetje toch weer mooi rond.

Ik heb/had niet direct een held of heldin. Meer zijn het eigenschappen of vaardigheden van anderen die ik ook graag zou willen beheersen. Vaak probeer ik ze dan aan te leren door me er heel bewust van te zijn hoe iemand dat doet. Dat lukt niet altijd..

De Noorse avonturier/wetenschapper Thor Heyerdahl. Na uitgebreide bestudering van etnografisch en archeologisch materiaal uit Polynesië, het Amerikaanse continent en Zuidoost-Azië, kwam Heyerdahl met de theorie dat Polynesië niet bevolkt was vanuit Zuidoost-Azië, zoals eerder geloofd werd, maar vanuit Amerika. Zijn hypothese werd koel ontvangen, waarop Heyerdahl besloot de juistheid van zijn stellingname dan maar zelf aan te tonen met een gedurfde expeditie. Het vaartuig dat hij maakte (e Kon-Tiki) was een vlot van balsahout, een exacte kopie van de vlotten die al sinds de prehistorie door Indianen in Zuid-Amerika werden gemaakt. In 1947 voer Heyerdahl met een zeskoppige bemanning vanuit Callao in Peru naar de Tuamotu-eilanden van Polynesië, tijdens de nu wereldberoemde reis van de Kon-Tiki die enkele maanden duurde. Ook de latere expeditie van de RA (een boot van papyrusriet) was zeer bijzonder. De boeken die hij over deze expedities schreef zijn absolute klassiekers en de mooiste expediebeschrijvingen die ik ken.

Bronnen:
http://www.noorwegen.nl/history/expolorers...

Nu: Ghandi, Mandela Als kind; Anton Geesink, Superman

Een vroegere schoolvriendin van me. Het heeft haar nooit meegezeten. Op 4 jarige leeftijd onder een auto gekomen en in een rolstoel terecht gekomen. Altijd positief ingesteld gebleven, altijd moeten knokken om dezelfde dingen voor elkaar te krijgen die voor "normale" mensen doodnormaal zijn. Op haar 25e te horen gekregen dat ze blaaskanker had (nooit iets kunnen voelen in verband met haar dwarsleasie, toen het eindelijk ontdekt werd was het te laat). Zelfs toen ze wist dat ze niet lang meer had bleef ze ons erdoor slepen. Ze wilde van de laatste maanden die ze had genieten, wilde niet met bedrukte gezichten geconfronteerd worden, ze wilde feesten. Eén week voor haar 26e verjaardag heeft ze de ongelijke strijd moeten opgeven. Zij is mijn grote held, ik zal nooit haar moed en haar doorzettingsvermogen vergeten!

Vroeger: Eminem Nu: Amy lee Conclusie: gangstah-emo.

Nu: Geert Wilders. Vroeger: Mijn vader.

Die clown van Beter Bed..

Ik heb de ervaring dat mensen tegen wie ik opkeek, vroeger of later van hun voetstuk vielen, omdat ze iets stoms deden. Dus ik heb besloten geen helden meer te hebben, maar wel goede eigenschappen en gewoontes proberen over te nemen van mensen die ik bewonder.

vader, che guevara, lawrence of arabia, caesar, napoleon, gandhi, nash, alexander de grote, camus, desmund tutu, nelson mandela.

Buiten mijn ouders,mijn leermeesters die mijn vakkennis bijgebracht hebben.En het mooie is,dat ik nu de held ben van een aantal oud leerlingen , aan wie ik mijn vakkennis weer heb mogen overdragen.Hier ben ik trots op.(is geen opschepperij ! )

ik ben mijn eigen held

Ha, die Sgrijvvaud; Ik heb in mijn jeugd eigenlijk maar twee helden gehad; mijn opa (vooral in zijn hoedanigheid als brandweercommandant) en Kuifje. Tegenwoordig geloof ik niet echt meer in helden, eerder in echte mensen.

Hartstikke leuke vraag and all, voor mij was dit Superman en mijn moeder, wilde altijd op Gandhi lijken. Maar blijft wel even staan, dat deze vraag niet onder een geheel andere categorie hoort.

Mr. T alias BA

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mr._T

ha... laat ik zeggen Wie uw voorbeeld spiderman, uw held spiderman, tegen wie keek u op spiderma (later), op wie wilde u altijd lijken spiderman. :)

Nu: Johnny Bravo! - Will Smith - Katt williams - Bruce lee!

magnum PI maar helaas ik lijk er helemaal niet op en zijn ferrari is een vw golf geworden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100