hoe kan het dat plotseling, zonder enige reden, de naam v.e. popzanger of titel van een liedje uit het verre verleden, zomaar in je gedachten opkomt?

hoe kan het dat plotseling, zonder enige reden of aanleiding, de naam van een popzanger of titel van een liedje uit ver vervlogen tijden, zomaar in je gedachten opkomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een opkomende gedachte is een actieve hersengolf' en waar mensen zich meestal heel kort van bewust worden, maar ook een deel van of uit een groter denkproces, zowel bewust als onbewust. Wat jij als voorbeeld noemt, komt heel vaak voor :) Meestal niet bewust maken we via AL onze zintuigen associaties ( kleuren geuren, geluidjes, smaak van een drankje dat je drinkt etc.) en deze komen op willekeurige momenten terug in ons ( emotioneel) geheugen. Zie ook : http://nl.wikipedia.org/wiki/Geheugen_%28psychologie%29#Emotioneel_geheugen

Echt helemaal zomaar plotseling is het niet. Maar de aanleiding maak je wellicht onbewust mee. De buurman floot even daarvoor een deuntje, bijvoorbeeld. Of je hoorde een stukje muziek op de radio. En dat deed jou aan die oude hit terugdenken, waardoor dat ineens in je hoofd blijkt te zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100