hoe heet mijn aandoening?

ik onthoud namelijk alles wat ik leer, hoor en zie.
Ik spreek namelijk al zes talen, en ben een kei in alle andere vakken op school. Ben ook de hoogste leerling van de school.
Ik kan gewoon niks vergeten.

Het minpunt is dat ik nooit vergeet wat ik meemaak in mijn leven.
Ik onthoud vrijwel gewoon alles.
Afspraken, talen, personen, gebeurtenissen.
Is dit een aandoening, zo ja, welke?

Ik kan namelijk niks vinden op Google hoe dit zoiets heet.
Heeft iemand een idee wat dit is?

Alvast dank,
Mira.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent gezegend en vervloekt met een fotografisch geheugen. Ook wel eidetisch geheugen genoemd. Dit is een "stoornis" verwant aan Asperger Syndroom. Je kan er behoorlijk last van krijgen met slapen, Veel en diep slapen of juist onrustig. Dit komt voornamelijk doordat je hersens alles moet verwerken wat er binnenkomt en dat doet het tijdens de slaap

Het zou hyperthymesia kunnen zijn, maar zover ik weet zijn er wereldwijd minder dan 20 mensen die dit hebben.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperthymesia

Je kunt van een "aandoening"spreken of van een gave. Wat je hier schrijft is erg herkenbaar ivm mijn eigen dochter die Asperger "heeft". Google er eens op "autisme kenmerken" je kunt daarnaast ook eens meer informatie opzoeken over hoogbegaafdheid. Daarnaast zou je je bij een psychiater kunnen laten testen. Bedenk wel dat als je eenmaal een etiketje hebt je daar meestal voor je leven aan "vast"zit. In het geval van autisme kan dat zijn voordelen hebben, maar zeker ook nadelen. ik weet daarnaast niets van jou dan wat je hier al schrijft. Kijk je doorgaans bijvoorbeeld mensen recht aan, of ontwijk je hun blik? Hoe zijn je sociale vaardigheden? Stap je makkelijk op mensen af of ben je iemand die liever zich terug trekt? Hoe is je grove motoriek? Loop de kenmerken eens door van Het Autisme Spectrum Stoornis, en zie of er veel in jouw straatje past.. Doch, wil je het echt zeker weten dan kun je je inderdaad beter laten testen... Ik vind je zelf geen aandoening hebben, maar meer een gave... Waarom vraag je dit? Heb je er in een bepaalde mate last van? Toegevoegd na 55 seconden: http://www.autisme.nl/over-autisme/wat-is-autisme-%28spectrum-stoornis%29/asperger.aspx Dit is een goed begin Toegevoegd na 1 minuut: Richting hoogbegaafdheid: http://www.hoogbegaafd.nu/kenmerken-van-een-hoogbegaafd-kind.html Succes :)) Toegevoegd na 2 minuten: Ik noem het "wandelende encyclopedie ;-) mijn dochter is hier ook erg goed in... boek heeft ze zo uit en overhoor haar maar... het zit er zo in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100