Weet een psychopaat dat hij psychopaat is?

Een psychopaat is iemand die niet in staat is om zich in te beelden wat een ander voelt.
Maar weet een psychopaat dit van zichzelf?

En zijn hierin gradaties?
Zijn er bijvoorbeeld psychopaten die wel in staat zijn om situaties te herkennen die ze zelf ook hebben meegemaakt en hier hun eigen emoties bij te halen en vervolgens aan te nemen dat de ander die emoties ook voelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een psychopaat kan zich heel goed verplaatsen in een ander. Hij kan je daarom ook bespelen.Hij voelt echter geen mededogen. Je hebt veel mensen met weinig mededogen. Sommige managers zijn ook hard en meedogenloos, het zijn in feite psychopaten. Ze weten het meestal niet van zichzelf.

Ja dat weet hij, maar daar heeft hij maling aan... Dat deert hem ook niet... So what, zal hij zeggen... Nee jouw definitie is niet helemaal juist... Een psychopaat heeft een broertje dood aan de ander, het interesseert hem niet... Hij schiet iemand dood en haalt zijn schouders op zeggende: Die ken ik toch niet... Zo steekt dat in elkaar... Alleen zijn eigen leed doet hem pijn, niet dat van een ander, het leed van een nader bestaat niet, dat komt nog niet in hem op... Als je een heel goed beeld wilt hebben van een psychopaat, koop dan het boek van Fleur Besters: Gegijzeld door een psychopaat... Het is een zeer goed boek... http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/gegijzeld-door-een-psychopaat/1001004006440320/index.html

Ik heb 3 jaar samen gewoond met iemand die een psychopaat bleek. Hij was medogenloos, gewetenloos, een uitvreter, zeer geweldadig. Ja er zijn gradaties maar ze hebben allemaal kenmerken die overeen komen

een psychopaat kan slechts dan een psychopaat zijn (en blijven) als hij het niet weet. Hij ziet, hoort, wordt gewaar, net als ieder ander, alleen het stukje bewustzijn van wat wordt gezien, gehoord of gewaar is geworden ontbreekt. Niets is ongekleurd, ALLES is illusie. Dus Alles wordt ingevuld naar illusie. Niets doet dan pijn, want elke pijn wordt vermeden met een illusie. Heb niet de illusie dat je er iets aan kunt veranderen. Dan wordt je zelf straks ook nog zo!

Ja wel anders draag hij zich niet als een psychopaat. En psychopaten hebben geen emoties. Ze zijn afhankelijk van dagelijks leven. Ze zijn niet gezond...

De meeste psychopaten weten het wel, en een aantal ervan zal ook vast wel een bepaalde hulp van therapie o.i.d. hebben. Het kan een behoorlijke last voor je zijn als je niet de emoties voelt zoals de meeste mensen.

Hij weet het wel maar hij voelt het niet.Hij is heel intelligent en hij baadt in zelfmedelijden.Maar hij kent geen medevoelen met een ander, alles draait om zijn persoon. Er is iets heel erg mis met zijn voelen.Hij is leeg vanbinnen. Een psychopaat is verloren voor alle hulp.Het is zoals water naar de zee dragen. Je moet accepteren dat hij nooit zal veranderen.

Jazeker, ze zijn vaak erg slim.

Dat is verschillend. het ligt aan de stoornis... Er zijn psychopaten die zich absoluut niet in een ander kunnen verplaatsen, maar er zijn er ook die dat juist heel goed kunnen. Maar meestal hebben ze niet in de gaten dat er iets ernstig mis is met ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100