Waarom worden sommige mensen helemaal naar als iemand herhaaldelijk ergens mee tikt en anderen niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het tikken is een teken van onrust en het slaat dan over op die andere mensen... En daar zin ze niet blij mee, sterker nog ze verbieden het de trommelaar...

Die mensen hebben dan een hele lage frustratietolerantie. Komt voor.

omdat het heel irritant kan zijn Toegevoegd na 6 minuten: omdat het irritatie oproept bij somige mensen

De een kan zich beter afsluiten voor omgevingsgeluiden en gedragingen van een ander dan de ander.

Het hangt denk ik af, van het stress-level bij ieder mens. Iemand die onder enorme tijdsdruk staat, nog 100 dingen moet doen vóór het einde van de dag, terwijl hij al 150 dingen heeft gedaan, terwijl thuis de huishouding en de bloedjes van kinderen wachten en dit dag in dag uit, zal heftig reageren op extra irritaties. Terwijl iemand, die in z'n eigen tempo werkt, net in de middagzon op een bankje z'n boterhammetje heeft zitten opeten, en thuis alleen even de kat moet verzorgen, het tikken misschien niet eens hoort.

het gaat niet om het tikken, ceasar zuiderwijk zal ik er niet op aankijken het gaat om de nonverbale communicatie van onrust, waar je op dat moment geen geduld mee hebt.

Het welbekende 'korte lontje'.. Als je bijvoorbeeld moe bent, ben je vaak veel sneller geirriteerd..

Omdat die mensen iets doen wat jou ergert . En andere mensen hebben er geen probleem mee .

Mensen worden onrustig van geluiden/bewegingen van buitenaf, wanneer ze innerlijke onrust hebben. Dus eigenlijk geeft het de innerlijke onrust aan. (zoals alles buiten je een afspiegeling is van je innerlijke 'beleving'). Ik geloof wel dat meditatie, of concentratie, of introspectie daar heling voor biedt. Wanneer iemand zich irriteert, zou die zich eigenlijk direct kunnen afvragen? Hoe komt het dat ik geen innerlijke rust ervaar? welk gevoel wil ik hiermee vermijden? Innerlijke onrust is natuurlijk gewoon menselijk, en niets menselijks is mij overigens vreemd. Ik irriteer me dood aan kinderen die 'mama' zeggen (haalt me altijd uit mijn 'innerlijke rust!!)', of buren die tevergeefs de hele dag proberen om met de verkeerde boor een gaatje in de muur te boren, of de hond die bij elke beweging die ik maak hoopvol opkijkt: "ja gaan we?" Ik wil ook graag afgeleid worden.

Hangt van je zenuwstelsel af. Hoe sterker je zenuwstelsel hoe beter je tegen dit soort dingen kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100