Kan ik mensen bedanken op G.V. voor hun bijdragen?

Je kan het als een spelletje zien, alles van G.V.
Als iets vanzelfsprekend, je vraagt wat en je krijgt antwoord, of gaat het toch verder?
Schiet je er soms wat mee op?
Ik in ieder geval wel, er zijn soms antwoorden die me raken, of ben ik dan een beetje te gevoelig?
Soms krijg ik antwoorden of reactie's, die inslaan als een bliksem, die me week maken, warm en emotioneel.
Kan en mag ik dan hier mensen bedanken, of is het gewoon een onderdeeltje van het spel G.V.
En reargeer ik overdreven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kan dit! je kunt het via een reactie doen of PB. Toen ik net op GV kwam dacht ik, o, gezellig, even kijken of er een leuke vraag voor mij bij zit om te beantwoorden. Al heel snel werd ik 'geraakt' door vragen. Vragen die mij aan het denken zetten, daar ben ik erg dankbaar voor en dan plaats ik een reactie met een bedankje. Wanneer iemand mijn antwoord waardeert en een reactie achter laat, bedank ik altijd omdat ik het fijn vind dat iemand mét aandacht de vraag en de antwoorden heeft gelezen. Je vraag, schiet je er wat mee op? Zeker! Je leert, jouw vragen worden serieus genomen en alleen dat, doet al heel veel met je, er wordt immers geluistert naar je vraag. Dat roept vaak, bij mij tenminste, emotie op. Het is zo fijn wanneer er iemand naar je luistert, jou serieus neemt. De soms lange discussie's na een antwoord leveren ook vaak veel op, zet je tot nadenken over je eigen geplaatste antwoord, over de denkwijze van een ander. Hoe dan ook, je deelt hier op GV! En delen is o, zo mooi! Dát bewuste delen, mensen die serieus met je mee gaan in jouw vraag, jouw antwoorden, geeft warmte! Dit is iets waarvoor je zéker dankbaar voor mág zijn! Dus een bedankje is dan zéker op zijn plaatst en m.i. mag dat! Het is zéér waardevol! Of jij overdreven reageert? Nee, jij reageert mét je hart/gevoel en dat is het moeiste wat er kan zijn! Bij deze Ed, opnieuw bedankt voor je mooie vraag en dat ik met jou en anderen mag delen. Het geeft mij een heel warm gevoel in mijn hart!

Een persoonlijk bedankje heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Waarom geen privébericht sturen? Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar niet blij mee is.

Dat is een goed idee. Alleen is deze website daar niet voor bedoeld. Je kunt dat via een persoonlijke mail (PB) of op een plek die je al kent, http://go.to/gv , het GV-forum.

Ik ben inderdaad vaak dankbaar voor antwoorden en zou het liefst dat van de daken schreeuwen. Goede vraag!!!

Je verhaal is heel herkenbaar. En ja, als je dankbaar bent voor wat iemand voor je heeft gedaan (zelfs als die persoon zich daar niet bewust van is), dan mag je die persoon bedanken. En Ed... Jij ook ontzettend bedankt... Voor alles... Het voelt wel net of je het wil gaan afsluiten. Dat is toch niet zo of wel?

Ed, jij bedankt voor al je goede vragen en de mooie antwoorden op andere vragen!! En heel vaak zijn er antwoorden en vragen die mij ook enorm raken, dus ik snap het helemaal, enne ....goeie vraag trouwens...en daarbij iemand bedanken is altijd goed, het is doorgeven van positieve energie. Dat is nooit een overdreven reactie, dat is alleen maar goed.

Leuke vraag Ed. Als ik mijn vraag sluit, en ik kies een beste antwoord, dan zet ik zoiezo altijd bedankt in de reactie. Als er toevallig 2 antwoorden zijn die ik kan combineren, dan schrijf ik ook nog een bedankje voor die ander persoon, hij/zij heeft dan alleen geen punten, maar wel een bedankje, en das in mijn ogen veel meer waard. En ik schrijf ook wel eens gewoon in reacties dank je, net nog gedaan ergens ;-)

Dankjewel. En nee, je reactie is niet overdreven. En bovendien Het Spel is een serieuze zaak.

ja wat betreft de spontane bedanking. Ik heb een paar maanden gv totaal genegeerd en ben dan teruggekomen met veel meer zin voor relativiteit. Ik voel in jouw antwoorden een sterk doorgedreven engagement inzake de natuur en het leven in het algemeen. GV is soms kleinburgerlijk, soms provocerend, soms oerdom en banaal, soms hyperwetenschappelijk en soms diepmenselijk. Dus in fine doet het nadenken over ons bestaan.

Waarom niet? Als jij dat graag wil edd. Wat mij betreft is dat heel normaal hoor...

Bedanken Ed waarom ? Wij moeten jou eigenlijk bedanken voor jouw vragen die zo bij jouw uit het hart komen .En ik weet wel zeker dat door jouw vragen heel veel mensen de ogen geopend zijn en een andere kijk op de wereld hebbe gekregen . Dit bedankje heb jij wel verdiend : Bedankt Ed .............

Ik bedank altijd de mensen die me beantwoorden, vind ik wel zo vriendelijk. Ik pluis ze ook altijd na. Vooral bij mening/gevoelsvragen krijgen ze van mij allemaal een + voor de moeite die ze ervoor doen. Ook al zie ik het anders, een mening is nu eenmaal een mening hè en ze geven me toch hun mening en doen hier moeite voor. Vandaar. Ik heb het me nooit afgevraagd of ik wel mocht bedanken, ik doe het gewoon en er is nog nooit gezegd dat dit niet mocht. En nee Ed, je reageert niet overdreven. Jij bent net als ik en meerdere GVers een gevoelsmens en die reageren niet overdreven, die voelen meer!

Als deze vraag blijft staan mag je inderdaad mensen bedanken. Het is geweldig dat je op deze manier elkaar kan helpen, je gevoelens komen los. Lieve berichtjes ook vaak via PB. En als de antwoorden je raken en emoties komen los, dan is dit een heerlijk zuiver gevoel. En dat je dit krijgt zonder te moeten kopen is dit vreselijk zuiver. En overdreven is het niet. Ik ken het gevoel van vele lieve mensen. En kan niet anders zeggen het kan hartverwarmend zijn.

Ja dat kan, maar doe dat dan privé... Dan moet ik denken aan vroeger dat iemand met een heel groot gebaar een duur biljet in de collectebak deed in de katholieke mis... Als het erg opzichtig gebeurt, dan voelt het voor mij al snel als "investeren" aan... Zo ook met jou vraag nu, Ed... Doe het dan privé... Maar het mag wel degelijk... Ja ik krijg ze ook en ik geef ze ook, die bedankjes en ik ben er heel blij mee als dat gebeurt, dat klopt, maar ik ben blij dat dat allemaal privé gebeurt...

Eigenlijk kun je beter God bedanken, die het mogelijk maakt dat mensen kunnen ontwaken, bezinnen, herscheppen. Het is fijn om de vonk te zien verspreiden, zodat mensen verlicht kunnen worden in deze onrustige tijd, waarin alles in beweging is. Zelfs de nuchtere reacties van Antwoordman doorspekt met veel humor, toveren soms een glimlach op mijn gezicht. Gezamelijk lopen we de weg naar het licht, en naar wat ik hoop, hand in hand.

Als een antwoord of rectie je bovengemiddeld raakt is er idd altijd nog de mogelijkheid een PBtje te sturen. Maar het is toch wel raadzaam je emoties niet te veel mee te laten tellen!

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Je zou ze in een reactie kunnen bedanken of iemand een prive bericht sturen. En ik vind niet dat je overdreven reageert. Heel fijn zelfs. Erg leuke vraag by the way.

Aan mijn adres een flesje Metaxa is een duidelijk signaal.

Uit het regelement: Vragen moeten gericht zijn op algemene kennisvermeerdering of om advies vragen. Als je antwoord geeft, dien je je best te doen om ook daadwerkelijk antwoord te geven op de gestelde vraag. Tegenvragen of opmerkingen kun je plaatsen als reactie.

Ja hoor Ed, dat mag gerust! Graag gedaan! Ik vind het leuk je ontmoet te hebben, jij ook bedankt! Ik ben nog niet zo heel lang hier maar mijn ervaring is wel dat er veel mensen zijn die maar een antwoord geven voor de punten en voor de rest weinig oprecht zijn. Daar is niets mis mee overigens, maar soms lijkt het alsof ze dit wel zijn en dat is voor mij soms verwarrend en soms ook teleurstellend. Maar uiteindelijk merk je wel, uit ervaring, wie wel oprecht is en wie niet.

Ja, dat kan (maar hoeft niet). Men zal daardoor bewust danwel onbewust vaker punten/duimpjes-up/beste-antwoorden aan de bedanker uitdelen. Dan heb ik 't over gemiddelden, he... Bedankjes uitdelen is ook onderdeel van een ander spel (waar je je dan vaak niet direct van bewust bent). Een groter spel dan 'slechts' GV: een sociaal spel.

Vaak is het leuk en een lekker gevoel wanneer je iemand zomaar bedankt.Vaak ook in mijn prive leven bedankt ik mensen en met name mijn partner voor bv als hij lekker heeft gekookt of iets voor mij hebt gedaan. Ja ,als het uit je hart komt mag je altijd iedereen een bedanktje geven ,of je nu op GV ben of waar dan ook. Bedankt Ed dat je er bent en alle Gv ers bedankt dat jullie er zijn. Klinkt dit overdreven ????Of overgevoelig ook al ben ik een vrouw???,

stuur ze gewoon een berichtje! dat accepteren ze altijd =)

Voor een antwoord op welke vraag geef ik vaak een duimpje, als dank voor het antwoord, tenzij het antwoord dus totaal nergens op slaat, dan krijgt iemand geen punt. Dat is mijn vorm van bedanken. En als iemand een heel goed antwoord heeft, dan is dat het beste antwoord en krijgt die persoon mede door de actie die ik onderneem 10 extra punten, wat een vorm van waardering is op GV.

natuurlijk mag iemand bedanken is heel normaal. ik zelf ben ook een gevoelig persoon en veel dingen raken mij en daar moet je over kunnen praten en dan kan je ook iemand bedanken voor een goed gesprek ik vind gevoelige mensen juist mooie mensen.. mensen die niks intreseren dat zijn mensen die zijn hard voor zichzelf maar ook voor anderen en dat vind ik geen fijne mensen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100