Wat is de oorzaak dat we ons gaan hechten aan bepaalde personen bij g.v.

Je begint hier zo maar wat vragen te stellen en antwoorden te geven, dan komen ook de reactie's aan bod en de reactie's op reactie's en ineens zijn ze er, mensen waar je ineens aan gaat hechten, waarderen, bewonderen, meevoelen, meedenken, meebeleven.
ja zelfs een traantje voor moeten wegpinken.
Vervangt G.V. iets wat we in ons dagelijks leven moeten missen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien wel ,omdat als je hier een vraag stelt of een antwoord geeft,er nog echt naar iemand geluisterd wordt. Ieder vraag, of antwoord dat je geeft wordt met aandacht gelezen. Je hebt het gevoel dat er aandacht aan je besteed wordt. En geef je een antwoord en je krijgt een reactie terug,dan hebben mensen naar je geluisterd ook al staat het alleen op papier. En je krijgt hier een band met bepaalde mensen,ook omdat ze vaak net zo denken als jij denkt. Gv vervangt het luisterend oor,iets wat men in het dagelijks leven vaak mist.

Een woongemeenschap

In ieder geval voegt het iets toe. Ik heb het altijd leuk gevonden als mensen vragen stellen i.p.v. gewoon maar wat voor zich heen praten.

Misschien een tekort aan sociale contacten in het echte leven, en wordt geprobeerd dat te compenseren op deze site. Ik denk dat wanneer je een 'gezond' leven hebt, je hier niet al te emotioneel hoeft te worden. No pun intended. No offence. Just my two cents.

Ik heb precies hetzelfde. Er is een aantal personen dat ik graag mag, er is echter ook een groep waarvan ik de vragen of antwoorden maar oversla omdat ik weet dat ik me eraan ga ergeren. Wat het is weet ik niet precies, misschien het feit dat je je eigen verhaal rustig uit de doeken kunt doen, zonder tussentijds onderbroken te worden, idem voor de persoon die een reactie geeft. Daarnaast helpt het anonieme karakter misschien ook wel mee om meer open te zijn dan in het dagelijks leven.

Mensen hechten zich nou eenmaal graag. Schrijvers hechten zich aan personages die ze zelf verzinnen, lezers hechten zich aan die personages, we hechten ons aan debielen in een reclame, we hechten ons aan de melkboer, de patatboer, de bedelaar op het station, de ketting waar we onze fiets mee vastzetten... we houden van dat waar we aan gewend zijn. Daarom hechten we ons aan GV-ers, ook aan diegenen waar we ons aan ergeren. Omdat ze er zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Ik lees dit terug en denk, goh, daar mag je wel even iets bij uitleggen. Dit is niet negatief bedoeld, of koud. Er zijn is niet zomaar iets. Ik houd van alles wat er is...

Soms vallen mensen je ineens op,qua humor en antwoorden die je raken. Mooie antwoorden waarbij je even stil staat. Of antwoorden en vragen waarvan je echt iets kan leren. Dan voel je, hoe vreemd dan ook, sympathie voor die gene. Terwijl je de mensen hier op GV eigenlijk niet persoonlijk kent. Als iemand, waar je regelmatig antwoorden van ziet en leuk kontact mee hebt er even een tijdje niet zou zijn ,ga je die persoon wel missen. Dat zegt iets over je vraag denk ik ,het hechten. Gv is een aanvulling van je dagelijks leven,naast gv heb ik veel sociale kontacten en veel bezigheden en mijn werk dus GV is geen vervanging,maar een leuke bezigheid met zeer veel leuke mensen! Ik zou jullie niet meer willen missen hahhaa :)

Hier is het net als in het echte leven. Communicatie brengt mensen bijelkaar. De een zijn verhaal spreekt je meer aan dan de ander. De een gebruikt woorden die op dezelfde golflengte zitten als de jouwe. De een zijn humor begrijp je beter dan dan de ander. De mens zoekt voortdurend naar gelijkgestemden.

Ja, G.V. vervangt iets. Een soort openheid, verbondenheid. Een plek om te kunnen zijn wie je bent. Doordat het toch meer of min anoniem is zijn veel mensen opener dan ze in het dagelijks leven zouden zijn. Daarnaast kun je je hele verhaal afmaken zonder in de reden gevallen te worden, dat stimuleert ook de openheid. Ieder krijgt de ruimte die hij/zij nodig heeft, de rust, de vrijheid om te zijn wie die is. Het is waarlijk geweldig, bevrijdend. Je gaat makkelijker van mensen houden als ze open zijn, de liefde stroomt dan bijna automatisch. Ik vind het dan ook erg jammer als ik bepaalde mensen ga missen hier, ik heb me daar dan toch een beetje mee verbonden. De wereld heeft zo weinig tijd, daar verwacht men zoveel, daar is zo weinig ruimte. Ik ben o zo blij dat ik dit ontdekt heb. Ik heb hier echt veel van mijzelf ontdekt, dat was me zonder G.V. niet zo makkelijk gelukt. Het leuke is dat ik doordat ik opener word, hier meer van de mensen ga houden, maar ook op straat werkt het door, ook daar voel ik meer openheid en liefde voor de mensen om mij heen. Geweldig toch?!

Dat heeft mogelijk te maken met de mysterieuze 'chemie' die zomaar tussen mensen kan ontstaan. Het omgekeerde is trouwens óók vaak het geval!

Ik heb dat ook Ed. Ook al heb ik veel sociale contacten, is het denk ik het feit dat mensen zich zomaar blootgeven. Als je echt interesse hebt in de mens en zijn gevoelsleven is het juist zo interessant dat je zo verrast kunt worden. Je leert als het ware je 'pappenheimers' kennen en kunt dan toch verrast worden door een uitspraak die je juist van deze persoon niet verwacht had. Ik geef eerlijk toe, er zijn sommige avatars waar ik direct bij kijk omdat ik weet in welke richting het antwoord gaat en ik weet dat het iets toevoegt.Zo zijn er de vaste avatars voor kennisvragen, waarvan ik weet dat dit serieuze antwoorden zullen zijn, door kennis en / of ervaring van deze avatars. Dan zijn er de avatars van levenswijsheden en spirituele uitspraken/meningen, die vind ik ook altijd interessant, kortom ik kijk altijd bewust bij de avatars die ik inmiddels denk te kennen. De meeste vragen overvlieg ik, omdat ik ze niet interessant vind en al weet wat voor antwoorden er komen, maar dan zijn er de eerlijke vragen en antwoorden en daar zitten pareltjes tussen. GV vervangt volgens mij in ons leven iets puurs en eerlijks, op deze manier, omdat niemand elkaar persoonlijk kent en men dan eerder geneigd is zijn zielsroerselen te profileren, te uiten. Ik kijk ook altijd bij die avatars waarvan ik weet dat ze respect voor mensen hebben en geen bewust kwetsende antwoorden/reacties geven en dat is het mooie, die ken je inmiddels dus je hoeft je niet te laten 'afzeiken' door een betweter, want daar klik je gewoon niet op.

Ik denk niet dat het perse iets is dat we in ons dagelijks leven missen, maar het voegt wel iets toe en je kunt het doen op een moment dat jou goed uitkomt. Als de buurvrouw mij iets vraagt over haar plantjes, denk ik soms: "Nu even niet" of als iemand een met mij van gedachten wil wisselen over iets dat mij niet kan boeien dan probeer ik op een beleefde manier een eind aan het gesprek te maken, maar als ik op GV zit, beantwoord ik alleen maar vragen die ik leuk vind om te beantwoorden op een moment dat mij goed uitkomt. En dat je door sommige vragen en antwoorden geraakt wordt en voor sommige mensen een zwak krijgt, is ook vergelijkbaar met het dagelijkse leven. Er zijn gebruikers met wie je een bepaalde interesse deelt; er zijn gebruikers van wie ik de humor wel kan waarderen. er zijn gebruikers die zo open en eerlijk antwoord geven dat je ze in hun hart sluit. Dit zijn misschien wel de GV-ers die in het dagelijks leven tot je vrienden zouden kunnen gaan behoren. Maar net als er in het dagelijks leven mensen zijn die je liever uit de weg gaat, kun je dat ook op GV hebben; de antwoorden zijn soms nietszeggend, onzin, of zelf discriminerend. Met deze gebruikers heb ik geen klik. De vragen prikkelen me niet, dus die sla ik over; de antwoorden lees ik ook niet altijd. Deze gebruikers hebben zo'n andere visie dan dat ik heb, er is geen aansluiting. Alleen denk ik dat de mensen in werkelijkheid best wel eens anders kunnen zijn dan het beeld dat ik van ze heb gekregen aan de hand van de antwoorden. Misschien zijn er wel hele 'stille wateren' bij die zich op schift heel goed kunnen uitdrukken en zo zijn wij als gebruiker zelfs bevoorrecht dat wij iets kunnen lezen dat nog nooit iemand te horen heeft gekregen.

Voor mij is het een stukje tijdverdrijf, ook wel even een momentje voor mezelf. Ik vind het leuk als mensen de moeite nemen om een weldoordacht of humoristisch antwoord geven op een vraag. Soms worden er antwoorden gegeven of vragen gesteld die erg persoonlijk zijn. Je leeft dan met deze mensen mee en probeert een passend antwoord of reactie te geven waar iemand mee geholpen kan zijn. Er zijn ook GV-ers, die klakkeloos antwoorden, op puntjes jagen of disrespectvol naar anderen reageren, voor mij is het niet interessant om daarop te raegeren. Iemand die leuke antwoorden geeft of iemands gevoellige snaar weet te raken, blijft mij opvallen en zodra ik hun avatar zie bij een vraag of antwoord, kijk ik altijd even wat ze te zeggen hebben. Als je regelmatig op de site GV zit en je komt dezelfde personen tegen, dan kun je min of meer een inschatting maken of iemand gevoellig is, of humor heeft, is iemand bereid om na te denken over wat hij zegt of is het een flapuit. Deze personen vallen je op omdat het iets zegt over hen zelf. Hier geef je een eigen oordeel aan en daarom kan het zo zijn dat je op basis van antwoorden deze persoon gaat waarderen en je er misschien zelfs een beetje aan gaat hechten.

Ja dat klopt bij sommige mensen ga je verder dan alleen de vraag te bekijken dan ga je een voorstelling van die persoon achter die vraag maken . En als je dan alleen achter de pc zit hier op gv dan krijg je het het gevoel dat je niet meer alleen bent . En sommigen hebben al genoeg aan die gedachten en sommigen laten dat zien door die persoon alleen maar + te geven .

authenticiteit. gewoon jezelf kunnen zijn, in alle(rlei) opzichten. mogelijk dat g.v. iets toevoegt dat we soms zo missen: gezien, gehoord worden. er ongebreideld toe doen. mensen waarderen om wat ze zijn eigenlijk alleen door hun denken, gedachten over wat dan ook.

Vervangt G.V iets wat we in het dagelijks leven moeten missen? Jazeker..bij GV zijn er ieder moment van de dag mensen die lezen jou vraag,een aantal lezers van jou vraag geven je een antwoord waar je wat mee kunt,ze geven tips,sommige sturen een BP-tje..om te vragen of de tip resultaat heeft gehad,of ze vragen naar je gezondheid...En aan deze mensen hecht je je. Ook aan andere die regelmatig op GV antwoorden,als ze een poosje niet op GV verschijnen,vraag je je toch af waar de persoon is,en ben je nog bezorgd ook.

Voor mij vervangt G.V. niet iets wat ik in het dagelijks leven moet missen, maar het voegt iets extra's eraan toe. Ik ben iemand die makkelijk praat, en tamelijk extravert is. Ik heb een baan, en een gezin en een hoop vrienden die ik allemaal bijhoud. Daarnaast is G.V. nog een extra uitlaatklep voor mij. Hier kan ik mijzelf, mijn mening, en mijn kennis over sommige dingen ventileren. En er wordt nog op gereageerd ook, sterker nog, het wordt vaak ook gewaardeerd. Daardoor ga ik er steeds mee door. Ik beantwoord niet alle vragen, maar vragen in categorieën die mij liggen. Hierdoor kom ik dus ook regelmatig dezelfde antwoordgevers tegen. Sommige daarvan ben ik enorm gaan waarderen. Om hun kennis, of om hun inlevingsvermogen. Of om hun openheid over hun eigen leven. Ja, daardoor ben ik me wel aan bepaalde personen gaan hechten. Ik zou er best een paar willen ontmoeten. Aan de andere kant vraag ik me ook wel eens af of dat een bepaalde magie zou wegnemen. Denk je elkaar te kennen, of ken je elkaar ook echt alleen door het geven van antwoorden en reacties.

Hier op GV zijn er 'echte' mensen. Die leven allemaal in de echte wereld. Hun echte wereld. Een wereld waar alles en iedereen met elkaar verbonden is. Net zoals in het echte leven, trek je die personen aan die wat te betekenen hebben voor jouw. Die jouw leven een betekenis kunnen geven. Goed, kwaad, alles is hierin belangrijk. Je eigen vriendenkring kies je zelf uit. Ze komen op je pad, en dan heb je vanzelf een aantrekkingskracht. Daar hoef je niets voor te doen. Dit weet je gewoon, dit voel je. Zo ook hier op GV. Je komt mensen tegen. Jullie komen op elkaars pad. En dan is er soms die spark. Je weet het, je voelt het. Je bent opeens alert en helder. Je begrijpt diegene precies. Hij spreekt kennelijk ook jouw taal. Het is de bedoeling dat jullie elkaar eventjes ontmoeten (virtueel dan hier). Er is daar een betekenis voor. Een bedoeling. Nogmaals: goed en kwaad. Eerder grijs. Ook al zijn jullie weer elk jullie eigen weg in geslagen. Vergeten doen je het nooit meer. En de wereld hier op GV is heel klein. Want jullie delen de interesses, jullie trekken elkaar nog steeds aan. Jullie zijn als het ware aan het dansen. Op de heerlijke muziek van elkaars ontwikkeling en aantrekkingskracht. Toegevoegd na 5 minuten: GV is geen vervangen, maar een aanvulling. Het is een wisselwerking dan de ene methode weer, dan de andere methode. Bedenk maar eens hoe je GV gevonden hebt. En waarom je er op bent blijven hangen. Ik weet het niet meer. Het is er nu gewoon. Maar ik weet wel waarom ik er blijf hangen. Omdat het me verder brengt, ik blijf erdoor groeien en ontwikkelen. Op dit moment precies wat ik nodig heb, en voor later is er weer wat anders. Ook net zoals in het leven.

Je leert elkaar best wel kennen, en dat is het leuke er ook van. Ik ken dat gevoel wat je beschrijft. Ik denk dat er hier ook aardig wat mensen zijn die zo op deze manier meer kunnen/durven zeggen dan in het algemeen. Deze mensen hebben er denk ik ook meer behoefte aan, omdat ze anders misschien zichzelf niet zo goed kunnen uitdrukken. Of dingen vertellen, vragen enzo. En het blijft gewoon heel erg leuk als je reactie's krijgt van iemand.

Ik loop te kort rond in deze 'gemeenschap' om er een zinnig antwoord op te kunnen geven. Ik heb die 'puppybinding' nog niet :-P Voor mezelf vind ik het een welkome afwisseling in mijn 'surfgedrag' om af en toe een antwoord te formuleren in de hoop dat een ander er iets aan heeft. Reageren op bijvoorbeeld 'hoeveel vingers er aan één hand zitten' dat doe ik niet, maar delen van persoonlijke ervaringen binnen een gestelde vraag is iets wat ik weer ontzettend leuk vind om te doen. Weet helemaal nog niet of ik me ga settelen hier, voorlopig hou ik me ietwat op de vlakte, kijk ik de spreekwoordelijke kat een beetje uit de boom, en reageer pas op iets als het me echt interesseert, ik er enige diepgang ik kwijt kan of een dosis humor.

Voor mij het aanvoelen van energie die zomaar stroomt! Je geniet van hen die zinvolle antwoorden geven, vanuit hun hart. Waar je samen iets mee delen kunt. Ik zoek eerlijk gezegd wel vaak naar bepaalde personen, of zij weer een zinvolle vraag stellen of hoe zij op vragen hebben gereageerd. Of het iets vervangt? Mogelijk, we zijn alemaal wel op zoek naar personen waar mee je waardevolle dingen kan delen. Soms raak je diep geroerd door een antwoord. Soms kan je zelf heel veel van een vraag en of antwoord leren.

Omdat sommige mensen op GV meer van zichzelf laten zien of andere onderwerpen aansnijden dan je in je directe omgeving tegenkomt. Bovendien creëer je aan de hand van de antwoorden een bepaald beeld van iemand, en we hechten ons nu eenmaal aan onze mentale constructies.

Ja, ik kwam hier ook maar (toevallig) terecht in de zoektocht naar een kat, die ik overigens nog steeds niet heb door onstandigheden, maar wel positieve omstandigheden hoor, en die kat die voor mij bestemd is, die zal niet weglopen. Ik verander mijn avatar wel eens, en dat is om voor de mensen die snappen wat het betekent, om duidelijk te maken welke energie er nu krachtig in mij is, en daar ook antwoorden op geef, dus eigenlijk om mijn kracht die ik op dat moment benut, dat gaat bij mij helemaal outomatisch, net als dat toeval niet bestaat. Ik put zelf ook weer kracht uit mijn avatar, maar ook uit andere mensen zijn avatar. Ik snap ook wel, dat het af en toe verwarrend kan zijn, als de avatar verandert is. Ik put natuurlijk ook kracht uit mooie antwoorden, en mooie vragen, zoals deze vraag, en al de antwoorden die ik hier lees. En ik ben blij dat ik weer zo'n mooie vraag voor mijn neus kreeg, want ik had het wel weer effe nodig, bedank Eddijst@ Ik heb in de korte tijd dat ik hier ben, al veel beste antwoorden gegeven, daar ben ik blij mee, dat ik iemand anders heb kunnen helpen. En ik ben ook blij dat ik goede antwoorden krijg op mijn vragen, ik vind het alleen altijd zo moeilijk om een beste antwoord te kiezen, omdat er altijd meerdere beste antwoorden zijn. Soms als ik een niet zo'n positieve discussie met iemand heb gehad, verbaast die persoon mij in positieve zin, daarna, en denk ik, oo hij/ zij valt wel mee, is toch wel een leuk persoon. Gewoon niet oordelen over iemand, en zeker niet te snel. Ik heb zeker wel een paar mensen echt in mijn hart gesloten hier. En das ook een van de redenen, dat ik nog niet weg ben gegaan hier. Ondanks alle ........... ellende. ....... mag je zelf invullen. Toegevoegd na 9 minuten: En het vervangt voor mij, dat ik mijn hints in mijn rustige huisje, in privecy kan krijgen, inplaats van in de echte wereld, die veel te overheersend is, als je hoort wat er werkelijk gezegt word, dan word je zwaar overprikkelt. Dan lees ik liever, wat ik echt te lezen krijg, lekker rustig vanuit mijn luie stoel. Niet zo'n hoog risico, om in het gekkehuis te belanden hahaha.

Goeie Vraag is een "familie" met warmte, openheid, betrokkenheid, heerlijke discussies, interessante antwoorden en vragen en afentoe ook wat irritaties, maar ook dat hoort erbij. Een heleboel vragen laat ik passeren, beantwoord ik niet maar lees ik wel. Soms baal ik dat ik het zo druk heb dat ik even alleen maar snel kan kijken en niet verder meedoen. Een aantal "familieleden" volg ik graag omdat ik de antwoorden en vragen altijd zeer de moeite waard vind en er er eigenlijk altijd benieuwd naar ben. Een heleboel antwoorden en reacties hebben me geholpen en inzichten gegeven. Als al deze dingen worden opgeroepen op deze site, dan is het logisch dat je je aan bepaalde personen gaat hechten. Deze personen voelen mij voor mij net zo werkelijk als de "echte"mensen om me heen. Natuurlijk hebben we elkaar nog nooit ontmoet maar door alles wat je leest, heb je je een aardig beeld kunnen vormen van hun persoonlijkheid. En daar kun je van genieten, zeker als er gereageerd wordt op je vraag of antwoord. Mijn morgen ritueel is de laptop aanzetten, kopje thee, beschuitje, mails bekijken, nu.nl en altijd even naar Goeie Vraag. Elke morgen, ook als ik in het buitenland ben, ook als ik ziek ben(zoals nu), ook als ik het heel erg druk heb. Alsof ik even aanschuif aan tafel bij de rest van de familie en dan is het vaak: gezellig, informatief, humoristisch en boeiend. Dus goeiemorgen allemaal, fijn jullie weer even "gezien"te hebben! Enne..Goeie Vraag Ed: wederom...een goeie vraag!

Ik denk dat GV aan sommigen van ons zeker een facet toevoegt waar we behoefte aan hadden. Mijn behoefte: informatie delen, komt binnen mijn gezin gewoonweg niet voldoende aan bod om mij voldoening te geven. Ik ben blij met GV, en ja ik zal me (ik ben net binnen) vast ook gaan hechten aan sommige personen bij GV. Dat zijn dan diegenen die vragen stellen waar ik mij over kan buigen, dus die mij bezig houden, maar ook diegenen die antwoorden geven vanuit mijn eigen zienswijze. Toch weer de mensen met wie je overeenkomt!

Persoonlijk gezegd heb ik mij aan één persoon hier bij GV gehecht die ik ook van het dagelijks leven ken. Mijn visie is meer dat Goeievraag een bewustwording tot stand brengt , dat er méér is dan alleen de "jij" die jij kent. Vele antwoorden op Goeievraag worden mijns inziens gegeven door het onderbewuste van antwoorder . Ook van personen die niet erg open staan voor "zweverige" dingen. Zij geven zonder dat zij het weten een antwoord vanuit hun "onbewuste " ik , zonder dat zij zich hiervan bewust zijn. Het gevoel van deze "ik " die aan het woord kan komen tussen alle andere woorden door geeft denk ik het gevoel van samenhorigheid op Goeievraag.nl.

"Wat is de oorzaak dat we ons gaan hechten aan bepaalde personen bij g.v." de oorzaak is: de WIL; en men WIL zichzelf aan iemand hechten, wanneer er sprake is van 'aantrekking'; wanneer iemand 'afstotelijk' voor jou zal zijn, dan neem ik aan dat jij jezelf ook niet aan diegene zou WILLEN hechten; er zullen dán geen raakvlakken ontstaan, noch overeenkomsten zijn, noch de WIL om te hechten; zó meen ik...

Wat ik het fijne vind aan bepaalde personen die je beter leert kennen is dat je het goed kunt vinden met elkaar. Ik heb dat met mensen waarmee ik vaak op 1 lijn sta, mensen met dezelfde interesses. De berichtjes die je buiten GV met elkaar wisselt. Lachen om elkaars antwoorden en reacties. Het mee denken wanneer je een vraag hebt. Het is niet dat ik emo van word en ik denk ook niet dat ik me hecht aan deze personen omdat ik wat in het dagelijks leven zou missen. Ik vind het gewoon gezellig, leuk en dat je antwoorden gewaardeerd worden. Gek, maar mensen die steeds commentaar hebben op antwoorden daaraan hecht ik me niet. Het zijn dus echt de aardige gezellige mensen waar ik de omgang op GV mee zoek en vind.

Ik herken me absoluut niet in deze situatie. Er zijn twee goeie vraag-sters waaraan ik gehecht ben, en dat zijn mijn moeder en zusje. Ik kan soms wel bewondering hebben voor de wijze waarop bepaalde gv-ers antwoorden, en hoe goed en mooi sommige kwesties verwoordt worden. Maar dat betekent voor mij nog lang niet dat ik me hecht aan iemand.... Daar is meer voor nodig.

Dat denk ik wel ja.Alle goeie vragers samen zijn een denktank met gevoel.In elk antwoord ligt een stuk persoonlijkheid besloten.Soms kan je aan het antwoord zien wie de schrijver is.Waar is Xinix trouwens? Het grote voordeel van dit soort hechten is dat we niet met de vervelende kantjes onze denkvrienden geconfronteerd worden.We zien bvb. niet hoe iemand de zoveelste sigaret opsteekt, of uit zijn bek stinkt,of met een afzichtelijke kamerjas rondloopt. We hechten ons ook aan elkaar omdat we allemaal een onderzoekende aard hebben, die we in real life niet helemaal tot uiting kunnen brengen.En natuurlijk ben je emotioneel betrokken als er iemand een persoonlijk verhaal vertelt.Dat is nu het grote verschil tussen ons en computers.Er wordt wel gezegd dat er ooit een computer met emoties zal bestaan, wel, dat betwijfel ik.

Omdat in het dagelijks leven, bij een gebeurtenis altijd een verhaal 2 kantjes heeft. Op deze site bekijkt een ieder het vanuit jouw standpunt. Sommige mensen kunnen hunzelf niet helpen als ze zelf een vraag hebben terwijl ze het wel voor een ander zouden kunnen beantwoorden.. Deze ''ander'' zit hier op goeievraag.nl en helpt je meedenken en het heeft een toegevoegde waarde in je leven als het een goed antwoord is. Ik heb iemand hier op de site gevonden, waar ik bij elk antwoord het met hem/haar eens ben.. Het is iemand die antwoorden geeft die ik ook zou geven als ik zelf de buitenstaander zou zijn in mijn situatie. Mensen uit je eigen omgeving, voegen teveel details bij je vragen en je vraag is niet meer hoe het was toen je het gesteld had. Hier is dat wel zo. Ik denk dat je daarom gaat hechten aan bepaalde mensen hier.. Iedereen is hier ook zo scherp en eerlijk.. Zo heb ik het althans ervaren.. Je krijgt hier ook gewoon de aandacht die je nodig hebt.. En dat je serieus genomen word.

Omdat het klikt.

In dezen verschilt GV niet zo idioot veel van andere fora of IRL-groepen. De oorzaak is dus dezelfde: mensen (al dan niet IRL) die je regelmatig ontmoet, daar krijgen je hersenen meer gerelateerde informatie/verbindingen/cellen/herinneringen/etc. van.

je merkt vanzelf een contact en begrip in sommige berichten of vragen van een persoon. ook de avatar heeft veel effect op het denkbeeld over een persoon.

Nee, GV is geen vervanging voor iets in het dagelijks leven, evenmin als enig andere internetcommunitiy. Het is eerder een aanvulling van wat je in het dagelijks leven ook voor mensen voelt. Alleen is op een internetplatform het aandeel van stukken in de conversatie die 'er toe doen' in je meningsvorming over ene persoon vele malen groter. Daarmee bedoel ik het volgende : Mensen die je in real life ontmoet, leer je meestal langzaam kennen na een lange periode van elkaar tegenkomen, andere activiteiten uitvoeren, neutrale gesprekken voeren (koffietafelpraat) en dergelijke. Op een platform als GV kom je bij mensen, voor je je oppervlakkig een(voor)oordeel hebt kunnen vormen, heel snel bij de 'kern' door hun antwoorden of vragen, zonder banaliteiten, oeverloos geklets, niet-terzake doende activiteiten of gesprekken en dergelijke er omheen. Daardoor kun je al heel snel een klik (positief of negatief trouwens) krijgen met iemand die je juist niet ziet en verder niet kent. In het echte leven zijn er vaak veel dingen omheen voor je aan de kern voor die klik komt, en word je niet te vergeten afgeleid door uiterlijkheden. Daarbij moet je wel altijd voor ogen houden dat het inderdaad maar delen van mensen, virtuele mensen zijn om wie je bent gaan geven of aan wie je een hekel hebt. Het worden namelijk maar zelden complete, allround persoonlijkheden. En wie in het dagelijks leven sterk emotioneel op mensen reageert, zal dat op GV of elders op het net ook (kunnen) doen. Wie zich in het dagelijks leven weinig aan zijn medemens gelegen laat liggen, zal ook op GV niet snel een 'band' met iemand opbouwen. De intensiteit waarin je aan de discussies deelneemt is daarbij wel heel, heel erg belangrijk. Ik zit al jaren op een heel druk forum voor mijn handwerkdingetjes, maar de community daar heb ik me nooit in verdiept. Het raakt me dus niet echt wie er allemaal ziek is of dood, al ken ik soms de namen wel, de 'mensen' erachter hebben voor mij nog geen ´vorm´. Hier zijn mensen bij wie ik daar wel degelijk heel erg van mijn stuk van zou kunnen raken. Omdat ze door de intensiteit veel meer ´mens´ zijn geworden voor me.

Je hecht je aan anderen, waar je iets van wilt, krijgt of moet... GV is een pover substituut van het ware leven (antwoord op je laatste sub-vraag)...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100