Ik heb moeite moet mijn 'werk-problemen' van me af te zetten.. Hoe zet ik dit uit mijn hoofd om te 'genieten' van mijn weekend?

Er zijn nl heel wat spanningen tussen mij en een collega van me.. Het komt er op neer dat onze meningen regelmatig lijnrecht tegenover elkaar staan, haar manier om hiermee om te gaan is mij negeren... Ook hebben we botsende karakters..

na een gesprek is de conclusie dat hier NIETS aan verandert... haar mening is dat we verschillend zijn en dat dit nooit zal veranderen

Ik had gehoopt dat het gesprek opluchtend zou zijn, een manier om een gulde middenweg te zoeken.. helaas bekijkt zij het anders..

Hoe zet ik dit van me af? woorden en gesprekken spoken door mijn hoofd en ik kan die gedachten niet afzetten..

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien helpt het je om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je hier van kunt leren. Misschien neemt het algehele 'rot' gevoel dan wat af en kan je er op een andere manier naar kijken. Verwacht in ieder geval niet van jezelf het totaal te 'vergeten' is onmogelijk. Dit heeft veel impact op je en dat mag ook! (Hoe rot ook) probeer te doen waar jij je goed bij voelt,al zijn het maar kleine dingen! Sterkte!

Vaststellen dat jullie allebei gelijk hebben. Jullie bekijken de zaak allebei van een andere kant en zien dus een andere 'waarheid'. Hier hoeft dus geen middenweg te komen, accepteer dat jullie allebei gelijk hebben maar dat jullie elkaars gelijk niet kunnen zien omdat je vanuit een andere hoek kijkt. Als iedereen vanuit dezelfde hoek naar iets gaat kijken is er wel veel eensgezindheid, maar blijft er veel, heel veel ongezien. Er hoeft niets opgelost, er is niets aan de hand. Leer onderscheid maken tussen wat iemand zegt en doet en wie die is. Je kunt hekel aan gedrag makkelijker naast je neer leggen dan hekel aan iemand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100