Kan een hond ondersteuning bieden bij iemand met een sociale fobie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen een hond hoor, maar eigenlijk elk huisdier. Een huisdier zal niets terug zeggen, maar is er toch voor iemand met een sociale fobie. Een kind met een autistische stoornis of spectrum stoornis, zal wel vaak de kat bij zich nemen, of de hond, of het konijn of whatever. Dieren voelen dit aan en zullen ook vaak naar juist die kinderen toekomen. Ik ken zo'n kind en die is als kleuter eens door een enthousiaste hond besprongen en is dan ook bang voor honden. Het kind is echter wel gek op katten en zijn kater is dan ook zijn vriend. De kat laat alleen bij dit kind alles toe en zit al te wachten tot hij thuiskomt. De eerste gang van het kind is dan ook meteen de kat als hij binnenkomt. Ze zijn altijd samen en het kind verzorgt de kat ook altijd met voer enz. Dieren hebben daar een soort fijn gevoel voor en zeker honden zijn hier gevoelig voor. Een hond kijkt je aan, in hondenogen zie je emoties , je kunt er alles aan kwijt zonder commentaar of kritiek te krijgen. Ze kunnen nog net niets terug zeggen, maar het voelt aan alsof een hond je begrijpt. Voel je maar eens ziek, de hond zal ook niet van je weg te slaan zijn en blijft bij je liggen. Onvoorwaardelijke trouw geeft een hond zijn baasje en dat voel je, ook al begrijp je het niet.

Absoluut. Je komt meer buiten. Je maakt ook sneller een praatje op straat. Je heb een gespreksonderwerp. De hond. Daarnaast geeft een hond gezelschap en maakt minder eenzaam.

al eerder is gebleken, dat het voor de gezondheid van alleenstaande mensen beter is om een huisdier te hebben, dat geldt voor een hond, maar ook een kat, een vogel of zelfs goudvissen bij wijze van spreken kunnen iemand uit een isolement halen. bij een hond is dat duidelijk, je gaat naar buiten om de hond uit te laten, maar ook voor andere dieren die je dus niet "dwingen" om naar buiten te gaan, moet je af en toe naar de dierenwinkel waar je een praatje maakt over je huisdier en zo is toch meer contact bereikt zonder dat het meteen een "medische behandeling" is of lijkt.

Een hond is een zeer gevoelsmatig dier, die heel goed gemoedstoestanden van mensen kan waarnemen en er zijn gedrag er aan aanpassen. Het feit van het gezelschap, werkt al positief. Natuurlijk kun je niet eender welke hond, daarvoor gebruiken. Ieder probleem heeft wel een bepaald ras dat er voor geschikt is. Ook is het wel een voordeel dat de hond een hondentraining heeft gehad, zodat hij ook gemakkelijk luistert of dat hij een gespecialiseerde opleiding heeft gehad, zoals bij een blinde geleide hond. In hondenscholen zullen ze u wel kunnen vertellen welke rassen, welke eigenschappen hebben en of er bepaalde opleidingen zijn. mischien kunnen ze dan een programma opstellen die het beste bij de patient past Robby Bb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100