Kun je van hoogtevrees afkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, voor allerlei soorten fobieën zijn er verschillende therapieën om ervan af te komen. Als je er in het dagelijks leven veel last van hebt kun je via je huisarts (of rechtstreeks) bij een psycholoog terecht die hierin is gespecialiseerd. Met verschillende oefeningen zal deze je geleidelijk over je angst heen brengen. Succes! Toegevoegd na 2 minuten: Een aantal technieken (systematische desensitisatie, flooding en exposure in vivo) worden in de volgende link duidelijk uitgelegd. Misschien heb je er iets aan. Als je sterk in je schoenen staat kun je het misschien wel zelf...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gedragstherap...

Ja hoor: ff springen, en je bent er voor altijd vanaf.

Ja maar, dit is per persoon verschillend en moeilijk in te schatten. Er zijn vele manieren om van je angst af te komen bv. Er zijn personen die de confrontatie met hun angsten constant aan blijven gaan, hiermee krijgen zij een soort gewenning aan hun angst en zal de angst veel minder worden of zelfs verdwijnen. Er zijn ook personen die hier nooit vanaf komen.

Daar kom je nooit helemaal vanaf, echt niet... Het is een angst die je aangeleerd is op jonge leeftijd... En hoe jonger dat het je aangeleerd is, hoe lastiger wordt het voor je om het hanteerbaar te krijgen... Mensen moeten angsten hebben, het maakt niet uit welke angst dat het is, maar zonder angsten kan geen mens, geen persoon leven... Dus er is altijd EEN angst die staat voor de allergrootste angst en dat is de angst om te sterven, die die laatste wereldlijke angst maskeert de stervensangst... En is dat bij jou hoogtevrees, dan krijg je dat NOOIT uit je systeem, want dan zou het een andere moeten vinden en op hogere leeftijd trap je er niet meer in om doodsangst te gaan maken voor bijvoorbeeld spinnen... Dat lukt je niet... Dus is hoogtevrees je angst, dan kom je daar nooit meer vanaf, hanteerbaar kan natuurlijk wel... Daar zijn cursussen voor...

Ja, je kunt van alle angsten afkomen als je dat echt wilt. Er zijn heel veel manieren om dat te doen. Er zijn ook een heleboel verschillende therapien, psychologen en andere aanpakken die op verschillende manieren met je praten en/of werken om jou van je hoogtevrees af te halen. Je moet eigenlijk gewoon de manier zien te vinden die het beste bij jou past, waar jij het beste gevoel bij hebt. Op school heb ik een module RET therapie gevolgd en dat vond ik erg interessant. Meer info vind je in de bron hieronder. Ik ken iemand die aan hypogondrie leed en door deze therapie van haar irrationele gedachtes af is gekomen. Deze vorm van therapie zorgt dat je de gebeurtenis, je gevoel, gedachten en gedrag niet door elkaar heen gaat halen. Lees er maar eens over en beslis zelf of het wat voor jou is of niet. In ieder geval succes!

Ja. Al zou het bij de een wat makkelijker gaan als bij de ander. Of een cursus echt helpt (het helpt in ieder geval beter met angst om te gaan). Mijn hoogtevrees is op een berg in Noorwegen blijven liggen/weggevallen.

Je hebt hoogteangst en hoogtevrees.Hoogteangst is het eng vinden van hoogte niet naar beneden durven kijken etc..Daar kun je vanaf komen van hoogtevrees niet.Dat is het letterlijk ziek worden van hoogte.

Net als de meeste fobien kun je ook van hoogtevrees afkomen. Het gaat altijd om het willen. Op het moment dat je besloten hebt er iets aan te gaan doen, kun je al weer 50 m hoger gaan staan zonder vrees. Kijk op internet naar de mogelijkheden of vraag aan je ziektenkostenverzekering voor mogelijkheden. Doen dus, want vrees en schuldgevoel hangt als een zak stenen om je nek. Succes.

Gedeeltelijk ben ik het met Xinx eens want volgens mij is het niet altijd mogelijk om van je angsten af te komen. En daarnaast is het mogelijk dat je de ene angst inwisselt voor een andere angst. Maar het kan wel en volgens mij is het succespercentage van"exposure/cognitieve gedragstherapie best hoog. Het heeft ermee te maken wat de angst voor je betekent, of je hem nodig hebt. Klinkt tegenstrijdig want hoe kan je nu zoiets vreselijks nodig hebben, maar toch levert angst iets op. Namelijk de kans om dingen niet te doen, de mogelijkheid om ruimte voor jezelf te claimen, het geeft een uitlaatklep en vooral heel veel controle. Het loslaten van je angst kan daardoor erg moeilijk zijn en als je een hele grote controlebehoefte hebt, kan je weer een nieuwe angst ervoor in de plaats krijgen. Maar als het enige waar je last van hebt hoogtevrees is en je hebt verder geen depressieve klachten of zo, dan geef ik je een goede kans om er met exposure vanaf te komen. Leuk is het niet, maar ja als je ervan wilt moet je wel een beetje pijn lijden ;)

Je kan niet van een angst of vrees afkomen, je kan wel leren je angst of vrees onder controllen te houden. Bijvoorbeeld om iedere keer naar de euromast te gaan eerst ga je alleen binnen zitten en na een paar keer ga je naar de bovenste verdieping en daar na ga je tokkelen zelfs na het tokkelen heb je nog steeds hoogtevrees maar je heb je zelf onder controllen, waardoor het makkelijker is om er mee te leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100