Is de netheid van je handschrift afhankelijk van je stemming?

Ik merk zelf dat wanneer ik in een goeie bui ben ik een heel net, rond, duidelijk handschrift heb.
Wanneer ik moe, boos of verdrietig ben, dan heb ik een heel hoekig en vrij onleesbaar handschrift.

Is dit voor anderen ook zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heb je goed gezien Dounja! Als je in een goede bui bent dan heb je ook minder stress en dus minder (spier)druk op je pen of potlood en vandaar dat je mooier en ronder schrijft. Je kan je dan door je rustige mindset ook beter concentreren én schoonschrijven. Je emoties beinvloeden dus door de stress en spierdruk je schrift.

Nee, bij mij is mijn handschrift per definitie slordig. Wel is het zo dat als ik me concentreer dat ik een iets leesbaarder handschrift heb. Maar ik heb zelf nooit gemerkt dat mijn handschrift afhankelijk is van mijn stemming. Ik zal er eens op letten.

ja, bij mij is dit ook het geval. al naar gelang ik moe of chagrijnig ben, wordt m'n handschrift steeds lelijker. terwijl ik net als jij oorspronkelijk een mooi handschrift heb.

als ik boos ben wordt het meer gekras, en als ik heel dromerig ben maak ik lange lussen. dus ja.,.

ik moet er best veel moeite voor doen om 'netjes' te schrijven en als ik dus niet zo in de stemmig ben doe ik minder moeite en word het minder netjes...

ik merk wel dat als ik veel schrijf dat het steeds lelijker word. bv als ik met de 1ste kerstkaart begin ben ik heel netjes. als je die dan met de laatste vergelijkt dan zie je heel veel verschil het word steeds slordiger ik denk dat je dan wat moe word of dat je niet echt zin meer hebt en zo snel mogenlijk klaar wil zijn en ik denk dat in wat voor stemming je bent er ook wel mee te maken heeft ja

Uit ervaring wel. Vaak wordt het bepaald door; - tijdgebrek - Fitheid ''fysieke conditie'' - O.a. ook je stemming en ook speelt de rol voor wat of wie je aan het schrijven bent!

Omgedraaid verteld: als ik alles wat ik heb geschreven terugzie, kan ik aan mijn handschrift zien hoe ik me toen voelde. Groot en mooi rond en eventueel met krullen: ging het goed met me. Slordig, hoekig en met onafgemaakte letters: haast, slechte bui, heel erg moe.

Heel herkenbaar. Als je wat gehaast ben ziet je handschrift er niet zo netjes uit als die keren dat je meer tijd had om wat op te schrijven.

Ja dat is zo, het handschrift is een afspiegeling van de persoon op dat moment, dus aan je handschrift kun je zien hoe jij je voelde op dat moment... Klopt en is voor iedereen zo...

ik heb altijd gedacht dat ik de enigste was,maar wat ik hier lees is heel herkenbaar....soms zeggen mensen het wel eens tegen mij...want doorgaans schrijf ik ook netjes...maar heb ik zo'n bui dan zijn het net hanenpoten...ik kan het zelf bijna niet meer lezen wat ik dan gekrabbeld hebt...

Dat heeft met je consentratie te maken ...als andere dingen je negatief bezig houden ga je sneller schrijven. Als je ontspannen bent vind je het nog leuk om netjes te schrijven. Dan neem je de tijd enn ben je geconsentreerd bezig. Is wel herkenbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100