Het precies weten hoe je iemand raakt in zijn hart(emotioneel) duidt op?

Een goed inlevingsvermogen of heeft dit er niets mee te maken?
Het emotioneel op één lijn zitten.
Of die persoon gewoon goed kennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als iemand je in je hart raakt dan weet hij bij je diepste emoties te komen. Dat hoeft niet altijd een goed inlevingsvermogen zijn, want mijn collega kan ook zomaar iets zeggen zonder het te weten waarbij ze me in mijn hart raakt. Bepaalde emoties liggen heel diep bij jezelf en hebben te maken met gebeurtenissen uit je leven. Als iemand een opmerking maakt die deze emoties naar boven halen, dan heeft hij/zij je in je hart geraakt.

Dat je er van houdt... Heel simpel... Dat is het geheim...

Een goed inlevingsvermogen, emotioneel op één lijn zitten en de persoon goed kennen is belangrijk. Maar vooral moet het geen je zegt of doet bij jezelf uit je hart komen. En als je goed oplet zie je dat je de ander "raakt". Succes.

In geval van negatief raken dan is het een kwestie van die persoon goed kennen en veel eelt op je ziel hebben...soms door het leven gevormd of soms door een beperking in je denkwijze... In geval van positief raken is het een kwestie van heel veel liefde.....

Mensenkennis en dan speciaal van die ene persoon en de wil en er plezier in hebben om hem/haar te kwetsen. Lijkt me over het algemeen geen aangenaam persoon!

Goed inlevingsvermogen heeft er zeker iets mee te maken, als je niks aanvoelt dan kun je de ander alleen maar per toeval raken. Maar het speelt ook mee hoe goed je de persoon kent, en hoe graag je hem/haar wilt raken en hier dus moeite voor doet. Emotioneel op een lijn zitten kan helpen, maar is niet noodzakelijk. Als je weet wat belangrijk voor de ander is en hier in wilt investeren, al is dat ding voor jou niet zo belangrijk, kun je die persoon toch raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100