Is het spelen voor kinderen in een horrorfilm psychisch niet gevaarlijk?

En dan met name films van horrorfilms waar kinderen in spelen. Laatst zag ik Hide and Seek. Maar ook bijvoorbeeld Poltergeist of the Exorcist.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is onderzoek naar gedaan, en de spannende verhaen over de psychische problemen van het meisje dat in Poltergeist speelde, waren grote propaganda voor de film. Maar dat bleek al snel onzin. In en tijdens de film / opnamen ziet het er allemaal lang niet zo eng uit, spannend geluid is er later onder gemonteerd, er staan voortdurend camera's omheen, de situatie is dermate onnatuurlijk dat het spelen in een horrorfilm voor kinderen geen nadelige psychische impact heeft. Het enige verhaal waarvan wel bekend is dat het haar fink heeft geraakt, is de rol van Drew Barrymore in ET. Ondanks at het een pop was, is dat bewust zo opgenomen dat het voor de kinderen zo echt mogelijk leek, en na het afscheid van het beessie is het kleutertje echt wel even van slag geweest. maar niet 'ernstiger' dan wanneer een zo jong kind een familielid of geliefd huisdier verliest. Toegevoegd na 50 seconden: Een tweede vraag is of ze de film waarin ze spelen ook moeten ZIEN als ze de leeftijd nog niet hebben. Dat schijnt inderdaad niet altijd verstandig te zijn, en heeft hetzelfde effect als het zien van een andere ongeschikte film. Daar kunnen ze dus vaak beter nog even mee wachten. Toegevoegd na 1 minuut: (Sorry, de bron is een tijdschriftartikel of boek van mer dan 15 jaar terug dat me zo 123 niet te binnen wil schieten).

Uberhaupt, lijkt het er op dat Hollywood voor jonge kinderen een desastreuze omgeving is; en dan nog vooral de blockbusters (want mediahype, bakken met geld en de beheersing van een kind, tel maar op) dus ironisch genoeg gaat het dan vaker om de komische familiefilms dan de obscure horrorflicks (uitzonderingen daargelaten natuurlijk, de voorbeelden die je noemt heben volgens mij de kosten wel aardig weten terug te verdienen ;-P )

met camera's op je snuffert, zien hoe iemand geschminkt wordt, een take tig keer over doen, de verlichting, etc maakt dat een kind weet dat het niet echt is. daarbij maken de muziek, de montage, special effecten en tal van filmtechnieken de film pas tot wat het is. voor voor een kind die dit niet weet/beseft zal de film psychisch schadelijker zijn dan voor het kind wat in de film zelf speelt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_fil...

Ondanks dat de sfeer op de set van een horrorfilm niet luguber hoeft te zijn en kinderen afgeschermd worden ben ik er fel OP TEGEN, Het kan latere gevolgen hebben en het kan gebeuren dat de kindacteurs later spijt krijgen , meegewerkt te hebben aan zulke producties. Ik vind dat kinderen niet in films zouden mogen spelen die een kijkadvies hebben die qua leeftijd boven die van hun eigen leeftijd ligt. Een plat voorbeeld is dat jaren geleden in de USA er pornoactrices geweest zijn van 16 jaar die zelf de film waar ze de hoofdrol in speelden niet mochten zien. Sommigen van hen hebben hun leven beeindigd voor ze 30 waren..... Dat had ook met het milieu te maken, sommige "actrices"" waren tijdens de opnamen gedrogeerd. Shauna Grant is er een (extreem) voorbeeld van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100