Hoe kom ik van mijn "orale fixatie"af??

Als ik niet eet, drink ik wel, als ik niet drink eet ik wel, als ik niet eet of drink, rook ik wel, als ik niet rook, drink of eet, slaap ik en ja, ook dat doe ik met een spalk/plaat/bitje omdat mijn kakengewrichten half afgesleten zijn en mijn tanden ook gespaard moeten worden. Als kind had ik al dat ik al mijn potloden, viltstiften, balpennen, vulpennen opkauwde tot de inkt of tot t niet meer leuk was, verder beet ik op alles dat lekker aan leek te voelen, en soms moet ik nog ff bijten, bv op een stukje rubber ofzo op een aansteker, of wat dan ook dat lijkt of t voldoet aan mijn "bijt behoeften" .... Ik noem het voor t gemak maar "orale fixatie" maar wat t ook is, ik wil er vanaf!!! iemand enig idee wat t kan zijn? maar vooral, wat kan ik doen om er van af te komen??
(tips als zoethout kauwen, liever niet, ik wil gewoon niet meer de behoefte hebben om altijd te kauwen of te drinken of te bijten....)

vast hartelijk dank voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of je hier iets aan hebt weet ik niet, maar er zijn speciale hulpmiddelen voor 'sensomotorische integratie' waarmee je jezelf een beetje kunt helpen. Zo zijn er speciale 'knaagslierten' en pennendopjes waar je op kunt kauwen zonder je gebit te ruïneren. Misschien kan een sensomotorisch therapeut ook iets met je bereiken. Wat je ook zou kunnen proberen, is om je 'fiep' te verplaatsen naar iets anders, bijvoorbeeld knijpen in een stressballetje.

Bronnen:
http://www.senso-care.nl/excessief-bijten-...
http://www.sensomotorische-integratie.nl/

Klinkt alsof je last hebt van een heel lichte vorm van het PICA-syndroom oid. Hier een stukje van wikipedia: ' De medische term pica staat voor de zucht naar het consumeren van niet-eetbare dingen, zoals aarde, haar, steentjes, munten of verfschilfers die van houtwerk worden gepeuterd.'

ik antwoord een beetje als een leek hierop, maar misschien dat het je een bruikbaar aanknopingspunt geeft. de eerste is eigenlijk een vraag: heb je wel eens langere tijd geprobeerd om niet aan je neiging toe te geven? het zou een ingesleten gewoonte kunnen zijn, maar wie weet heb je al hard genoeg geprobeerd en is er wat anders aan de gang. (ikzelf heb in ieder geval met 's avonds snoepen, dat als ik het mezelf af wil leren ik ongeveer een week lang keihard tegen m'n gevoel (dat is ook ook het gevoel om iets in m'n mond te willen hebben) in moet gaan en pas dan verdwijnt de behoefte langzaam) de tweede: ik zit te denken aan misschien een verstoring van je speekselproductie. je mond is dan steeds te droog, en dat kan als effect hebben dat je steeds iets in je mond wilt doen om je speekselproductie 'op te peppen'. zou je misschien je huisarts over kunnen consulteren? veel succes in ieder geval!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100