Hoe kan ik impulsief gedrag als iets positiefs zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het zien als iets spontaans, als het leven aanpakken en er actief iets mee doen, in plaats van passief af te wachten en altijd eerst de risico's te willen analyseren en de beren op de weg te zien. Impulsief is niet altijd slecht, het gaat erom wélke dingen je impulsief doet. Als iemand impulsief besluit om op een mooie vrije dag naar het strand te gaan, is dat vooral spontaan. Als iemand impulsief besluit over te steken zonder naar links en naar rechts te kijken, is dat roekeloos. Als iemand impulsief besluit om iemand op de eerste date ten huwelijk te vragen, is dat vooral dom.

Omdat impulsief gedrag lang niet altijd negatief hoeft te zijn. Je kan in een impuls hele goede dingen doen.

Ik denk dat grote zaken in de voorruitgang van de mensheid zijn bereikt door impulsief gedrag. Juist "zomaar" eens iets doen en dan met verbazing ontdekken dat het heel positief uitpakt kan grote effecten hebben. Natuurlijk kan het ook keihard foutgaan, maar dat weten alle behoudende voorzichtige types allang. Zie het als: je leeft maar 1x. Als je overal 3x over na moet denken mis je ook veel leuke onverwachte dingen

Impulsief gedrag, kan je zien als, leven naar je intuïtie.

Je zou kunnen kijken wat de nadelen zijn van het gedrag waarbij je steeds maar dingen uitstelt en dat zijn de positieve dingen van impulsief gedrag. Een paar: 1.Er gebeurt nooit iets vs Er gebeurt altijd wat 2. Altijd hetzelfde vs Altijd anders 3. Saai vs Afwisselend

Je kan het zien als puur, uit het hart, niet manipulatief bedoeld.

Impulsief, betekenis: 1) Aandrijvend 2) Bemoedigend 3) In een opwelling 4) Onbezonnen 5) Ongedwongen 6) Spontaan 7) Zonder bedenken 8) Zonder bezinning http://www.encyclo.nl/begrip/impulsief Impulsief zijn op een gezonde manier kan dus heel spontaan zijn, ongedwongen, in een opwelling. Dat hoeft totaal niet negatief te zijn. Bijvoorbeeld iemand in een opwelling, spontaan te omhelzen. Het wordt problematisch, als het gedrag van iemand altijd impulsief is, dus als er nooit wordt nagedacht en het gedrag verregaande gevolgen heeft.

door het als een reactie vanuit de persoon zelf. het is vertelt dus iets over de persoon zelf wat m.i. nooit negatief of positief kan zijn zolang het maar niet gestaafd en beredeneerd wordt vanuit een bepaald (of persoonlijk) kadertje om er vervolgens een waardeoordeel aan te hangen. iemand is zoals ie is, en als het gedrag niet past i.c.m. de geldende normen en waarden zou je de persoon zelf kunnen vragen naar het 'waarom' omdat een impulsief persoon zich niet altijd even bewust is van hetgeen hij/zij doet en hoe dit over kan komen op anderen. kortom: met wat empathie kan het als 'positief' worden gezien lijkt mij persoonlijk.

als 'goede wil' kan je het zien.

Soms kan impulsief creatieve dingen opleveren. Ik praat uit ervaring, daar ik zelf ADHD heb. Impulsief bij uitstek dus. ;)

op dezelfde manier als dat je het negatief kan zien.

Kennelijk is impulsiviteit een eigenschap van jou. Door deze eigenschap af te keuren, keur jij daarmee in wijze ook jezelf af. Heb jezelf lief zoals je bent. Dus ook wanneer je impulsief bent, omdat het nu eenmaal JIJ is. En JIJ bent het waard om lief te hebben. Hervind de liefde voor jezelf, PRECIES zoals je bent. Wees impulsief, wees zacht voor jezelf wanneer je impulsief bent. Wellicht ligt de oorsprong van je impulsiviteit omdat je uitermate intuïtief bent (positief). Maar het kan ook dat die impulsiviteit komt door pijn uit het verleden. Dan is die impulsiviteit een methode voor je om die pijn te onderdrukken en dat is OOK positief!!! Vind de liefde voor jezelf. Daarmee verzacht de pijnen en verdriet. Als de impulsiviteit komt door de pijnen, zal dit ook verminderen. Keur jezelf niet af, maar heb jezelf lief.

Leven zonder handrem! Dus nooit kansen laten liggen, alle mogelijkheden en kansen aanpakken, geen avontuur missen. Ik zou er wel wat van kunnen gebruiken ....

Het kan zowel positief als negatief gezien of ervaren worden , Het is wat iemand er zelf van vindt en hoe er mee omgaat. ik heb met beide ervaringen )( Het is zo als het is ! .als je overal tig x over na moet gaan denken verliest het zn spontaniteit van het leven .

Bewust nadenken leidt niet altijd tot de beste beslissing, want de verwerkingscapaciteit van ons bewustzijn is veel kleiner dan dat van ons onderbewustzijn. Onderzoek van de Nederlandse Maurits van den Noort bevestigt dat de impulsieve actie soms de beste actie is. Er is een onderzoek naar gedaan. Zie hier meer info over dit onderzoek: http://sync.nl/nadenken-leidt-lang-niet-altijd-tot-de-beste-beslissing/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100