Kan iemand mij deze afbeelding uitleggen m.b.t. de kleur verschillen in het brein?

Ik bedoel het eerste plaatje waarboven staat NO ADHD , ADHD . Want ik snap niet wat die kleuren betekenen? Bij no adhd zie je veel meer rood en oranje, en om die kring kleuren veel paars. Maar wat betekent het? En wat betekent het als je weinig paars om de kleurenkring heb, en juist veel paars erin en maar weinig rood en oranje erin?
Ik wil dit graag weten omdat ik mijn profielwerkstuk over add en adhd doe

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe roder van kleur hoe meer activiteit in het betreffende hersengebied.

Hier zie je volgens mij dat de doorbloeding en de suikerstofwisseling niet optimaal is. Kijk eens naar dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=jKqpHYN3VnE&list=UUPZRqliQk9KndHrHHJWIMFA&index=3&feature=plcp Toegevoegd na 2 minuten: Er is door de gebrekkige doorbloeding en suikerstofwisseling gebrek aan activiteit in de hersenen, waardoor op de pet scan de hersenen minder oplichten.

Die plaatjes zeggen niet zo veel. Doordat de hersenstructuur ook een normale genetische variatie kent, kunnen dergelijke MRI-scans niet gebruikt worden om op individueel niveau diagnoses te stellen. In de praktijk heb je er dus (nog) niets aan Jouw plaatje: Op het plaatje van dr. Zametkin uit 1990 (!) is een hersenscan (een zogenaamde Positron Emission Tomography of PET-scan) te zien waarop het verschil in suikerstofwisseling en bloeddoorstroming is te zien tussen volwassenen zonder ADHD (links) en met (rechts). Nogmaals: Hersenscans kunnen (nog) niet worden gebruikt om een diagnose mee te stellen. Er was laatst zo'n bekende (?) acteur die in een wetenschappelijk programma getest werd op ADHD. Conclusie: ADHD is NIET aan te tonen.

Bronnen:
http://www.psyq.nl/programma/adhd-bij-volw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100