Hoe kan het dat sommige mensen niet houden van intimiteit?

En dan bedoel ik geeneens sex. Maar het bijvoorbeeld minder leuk vinden om samen te douchen etc.
Ik heb hier zelf ervaring mee met een partner uit het verleden, is er iemand die dit herkent en kan verklaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft volgerns mij te maken met het willen behouden van eigen territorium. Kan angstige gevoelens of iets dergelijks oproepen als je (te) dicht bij een ander komt, waarbij je eigen identiteit als het ware 'gevaar' loopt....In elk geval voel je je niet geheel prettig.

Daar geloof ik niets van... Het kan zijn dat er geen mensen in de buurt zijn waarmee zij dan die intimiteit willen delen, dat kan, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand totaal geen intimiteit wil met geen enkele ander... Ik kan het dus niet verklaren dat iemand met niemand intimiteit wil delen...

Omdat men mischien onzeker is over zijn/haar eigen lichaam? Ik kan mij dan voorstellen dat het moeilijker is om samen onder de douche te staan dan samen onder de dekens te liggen (met de lichten uit)

Nou sorry hoor, maar ik houd ook niet van douchen met zijn tweeën. Maar dat wil totaal niet zeggen dat ik niet van intimiteit houd. Er zijn nog zoveel andere terreinen waarop ik het fijn vind wél intiem met iemand anders te zijn.

Er zijn veel verschillende vormen van intimiteit, zowel in de vorm van lichamelijk contact als niet-lichamelijk. Samen zingen of mediteren kan ook heel intiem zijn, of stil naast elkaar een wandeling maken. Het is wel fijn als partners op dat vlak aansluiting bij elkaar vinden.

Intimiteit prima, maar als ik op een gegeven moment ga slapen wil ik gewoon de ruimte hebben. Het benauwd me als er iemand de hele nacht tegen me aan ligt.

Er zijn vele vormen van intimiteit, en een ieder ervaart intimiteit anders. Dus ik vind niet dat je zomaar kunt oordelen over het feit dat sommige mensen niet van intimiteit houden. Misschien houden ze niet van DEZELFDE intimiteit als jij. Ik heb een zoon met syndroom van Asperger, en je moet echt niet teveel aan hem of dichtbij hem komen. Maar ik kan hele intieme momenten met hem hebben, op zijn manier.

Kan zijn dat dit terug is te vinden in de "opvoeding". Ik zelf ben niet groot gebracht met enige vorm van intimiteit; geen knuffels, geen nachtzoentjes, geen troostend gebaar bij verdriet of pijntjes. Ik heb daardoor inderdaad moeite met intimiteiten. Met mijn 42 jaar ben ik inmiddels in staat om de beruchte 3 zoenen met felicitaties uit te delen, maar daar houdt het toch echt mee op!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100