waarom kunnen we niet tegen sommige geluiden?

bijvoorbeeld metaal op metaal, nagels over een schoolbord of iets dergelijks. is er een verklaring voor dat wij dit niet lekker vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk weten we dit nooit zeker, maar onderzoekers hebben vastgesteld dat de frequentie van nagels op een bord identiek is aan de waarschuwingskreet van een makaakaap. Aangezien groepswaarschuwingssystemen een belangrijk verdedigingssysteem waren in onze vroege evolutie -een voordeel van het leven in groep- zou dit een overblijfsel kunnen zijn van de tijd vóór onze waarschuwingen meer beschrijvend en ingewikkeld werden. Een van de theorieën is dat deze schelle geluiden lijken op die van een van de belangrijkste vijanden van de mens vroeg in de evolutie…

Bronnen:
http://sereniteit.wordpress.com/2010/09/12...

een biologische theorie van de nagels over het schoolbord: Het gekras heeft de zelfde golflengte als krijsende apen. Omdat mensen op apen lijken, is het mogelijk dat onze hersenen denken dat er gevaar is. De klank is zo akelig dat je wilt vluchten. (uit de donald duck van week 36 ;)) andere nare geluiden kan komen door een samenspel van lage en hoge tonen, wat een niet zuiver geluid opleverd. en vooral lage tonen irriteren.

Bronnen:
donald duck 36 jaargang 2011

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100