Kan lesbisch zijn te maken hebben met het gebrek aan aandacht van je vader in je beginjaren?

Ik had ergens iets gelezen over de "seksuele ontdekkingstocht" die kinderen rond hun derde levensjaar meemaken, en dat meisjes dat bij hun vader testen. Stel dat je dat niet bij je vader hebt kunnen doen omdat deze niet aanwezig was, of, daar niet mee om kon gaan. Heeft dat invloed op je seksuele geaardheid?

Toegevoegd na 20 minuten:
Als de vader afwezig is, en een moeder wel, is het dan niet logisch dat meisjes dit dan bij hun moeder gaan "ontdekken"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een stellige antwoorden. Er was een (toonaangevende!) denktrend in de 70er & 80er jaren die zei dat sexuele geaardheid vooral gebaseerd was op nurture (opvoeding, omgeving). In de jaren 90 is er met alles (dus ook met dit onderwerp) een omslag gekomen, en sinds een jaar of 10 gelooft iedereen opeens weer dat het vooral nature is, biologische facroren. Het hele hersenonderzoek is hot, dus ook in dit geval vind je overal onderzoekjes die aantonen (?) dat het gaat om je hersenen. Over 10 jaar geliven we weer iets anders. Kortom: er zijn geen bewijzen voor of tegen je vraag.

lesbisch zijn komt voort uit je hersens en heeft niets met je opvoeding, omgeving of wat dan ook te maken. Toegevoegd na 4 minuten: Kijk maar eens op deze site. http://nl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualiteit#Ontstaan_van_homoseksualiteit

Nee. Je sexuele geaardheid heeft niet te maken met hoe je opgegroeit bent. Hooguit worden mensen die bi-sexuele gevoelens hebben meer of minder gestimuleerd om beide kanten te onderzoeken. De gevoelens die j hebt zijn echter niet door opvoeding bepaald.

Nee hoor. Homosexualiteit is een aangeboren voorkeur. Maar laten we er vanuit gaan dat dit een bestaande theorie is, als een meisje aandacht tekort heeft gehad van haar vader, dan is het toch aannemelijker dat ze later op zoek gaat naar een man die ze enigzins wil zien als vaderfiguur en niet op zoek naar iemand van hetzelfde geslacht? Zover ik kan inschatten is het een onzin-theorie wat je hebt gelezen.

Ik vind het n interessante vraag, maar ik denk niet dat seksuele geaardheid hierdoor beinvloed wordt. Minder ingrijpend gedacht zou het misschien wel invloed kunnen hebben op sexe-specifiek gedrag?

Homosexualiteit is een "afwijking" in het lichaam. Waarmee ik niet wil zeggen dat zij abnormaal zijn. Maar puur genetisch is er een afwijking. Ik weet dat heel veel mensen dit bestrijden, maar je hebt ook mensen die zgn geboren zijn in een verkeerd lichaam. Als jongen worden geboren maar zich als meisje voelen. Al deze aspecten hebben niets te maken met sexuele voorkeur maar een foutje in je genen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100