welke aspecten zijn bepalend voor de mate van persoonlijke competentie aangaande de interpersoonlijke intelligentie van de mens?

Toegevoegd na 39 minuten:
ik heb de indruk dat men neigt over de woorden #de mate 'van'# heen te lezen.

en dit is nét waar het mij om gaat :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeeeeeele moeilijke vraag vind ik. Ik denk, dat een afdoend en klaar antwoord niet te geven is. Dus een probeersel van mijn kant. Ik denk, dat o.a. onderstaand belangrijk is - begrip, - inzicht, - levenservaring, - eerlijkheid naar jezelf toe, - leervermogen, - empathie - sociale vaardigheden - bewust zijn (voor zover dat kan) hoe je zelf in elkaar zit om je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden te (her)kennen/toe te passen/accepteren/aanvaarden. Ik weet niet wat je bedoelt met "voor de mate van".

Doordenkertje deze vraag :) Ik denk een goede zelfreflexie en het vermogen om zonder oordeel naar je medemens te kijken en hiernaar te durven handelen.

Zelfkennis,optimisme,kunnen afzien,empathie,sociale vaardigheden.

dna en omgeving

Ervaringen door waarnemingen. Toegevoegd na 1 uur: Ervaringen zijn bepalend voor de vaardigheden van een mens, want jij en de ander, hebben niet exact hetzelfde kennis, waardoor dit overdrachtelijk kan worden op elkander. En jij en de ander neemt ook niet exact hetzelfde waar, waardoor dit aan elkaar getuigt en overtuigt wordt. Ervaringen is dan allesomvattend in alle mate van competenties. Bv. Je kan pas voetballen, door te voetballen, en na het gedaan te hebben, heet dat ervaring. Doe dat steeds meer, en dan heb je meer ervaring, en dan stijgt ook de vaardigheden erin.

Nou deze vraag moest ik even 5 minuten laten inwerken voordat ik hem begreep. Ik denk dat de belangrijkste aspecten zijn: empathie hebben EN grenzen kunnen stellen Dat laatste om een goede scheiding te kunnen maken tussen de ander en jezelf Toegevoegd na 2 minuten: ha ha, ik zie nu je reacties bij andere antwoorden. Ik denk dat JUIST het kunnen stellen van grenzen bepaalt hoe goed je persoonlijke competentie hierin is (bij voldoende empathie dus).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100