Als een psychologe je vertelt dat je problemen te complex zijn voor haar om je te helpen, wat doe je dan?

Toegevoegd na 1 uur:
Aan iedereen: bedankt voor jullie bijdragen! ik voel me gesteund en ben aan het lachen gemaakt. laat die psych maar zitten. Jullie zijn beter!

:-))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan en mag nooit gebeuren. Het is al een hele drempel die je over moet om naar een psychologe te gaan en dan dit antwoord krijgen is onvoorstelbaar. Snel naar een ander en deze vrouw maar gauw vergeten. Heb vertrouwen in je zelf en een goed oplossing.

Ik zou aan haar vragen om elk probleem in kleine stukjes te bespreken en toch proberen om (gezamelijk) een oplossing te bedenken. Zeker als het meerdere problemen zijn, bekijk dan elk probleem apart. Overal is toch wel een oplossing voor, zeker als er goed over gepraat kan worden.

een andere dokter proberen is misschien ook een optie

Ik zou haar vragen waarom ze van mening is dat jouw problemen te complex zijn en waarom ze je niet kan helpen. Ook zou ik haar vragen of zij dan misschien een idee heeft wie je wel kan helpen. Misschien moet je het "hogerop" zoeken en kan b.v. een psychiater je wel helpen. Succés gewenst!

Je laten verwijzen naar een psycholoog die je wel kan helpen met je problemen... Tegen mij is ooit gezegd dat ik onbehandelbaar complex ben. En heb daar werkelijk zo hard om moeten lachen dat de psycholoog er een trauma aan over heeft gehouden...

Ik kreeg het advies om een langduriger behandeling te gaan volgen, bij een psychiater. Dat heb ik gedaan. Het hielp in het begin niet veel, maar dat was omdat ik zelf niet echt meewerkte. Later ging dat beter.

naar een spychiater gaan Toegevoegd na 25 seconden: psychiater natuurlijk

Heel snel naar een ander gaan, en haar dan het adres geven, want kennelijk is ze hem/haar zelf hard nodig. Zoiets doe je als goede psychologe niet, als je al denkt dat je zelf niet de beste oplossing voor je client bent, doe je onderzoek en bied je je client een alternatief, en geen trap na.

dan zou ik heel snel een andere psycholoog zoeken die je wel kan helpen.

Ik vind het eigenlijk wel eerlijk van haar..beter het te zeggen dan je eindeloos laten terugkomen, tegen een behoorlijk tarief, zonder dat je echt wordt geholpen.. maar dat je op zoek moet naar een andere hulpverlener is duidelijk..misschien meer gespecialiseerde hulp? Psychotherapie gaat een stapje verder bijv..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100