Waar heeft de psyche zijn bron ?

Psychologen spreken oa over een ziel , miz ligt dit in het begin van je karakter , maar waar komt je karakter dan vandaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Karakter is het speciale en unieke van een persoon, dat zijn denken, voelen en gedrag bepaalt en waardoor hij als individu kenbaar is. Het karakter is de kern van iemands persoonlijkheid. Zonder karakter kom je niet ver Het karakter is al in de vroegste ontwikkeling van een persoon vastgelegd en niet afhankelijk van bepaalde situaties. Het karakter verandert ook niet in de loop van het leven. Een karakter deugt of het deugt niet, zo simpel ligt het. Er bestaat geen wezenlijker aspect van een persoon. Het karakter is opgebouwd uit de normen en waarden die het leven richting, betekenis en diepte geven. Ze vormen het innerlijke gevoel voor wat goed en slecht is dus niet op basis van wetten en regeltjes maar op basis van wie men is. Hieronder vallen eigenschappen als eerlijkheid, moed, grootmoedigheid en integriteit. Je bent fout wanneer je fout handelt en niet pas als je tegen de lamp loopt. Het is belangrijker wie we zijn dan wie we lijken te zijn. Hoewel talent beslist nodig is om succes met iets te hebben kan dit nooit geluk en voldoening garanderen. Die komen namelijk voort uit karakter.

Bronnen:
http://samenleving-en-ontwikkeling.infoyo....

Ieder karakter wordt voornamelijk gevormd door de genen. KLein beetje door je jeugd en een klein beetje door omstandigheden. Maar is voornamelijk genetisch bepaald. Dat wil zeggen als je een rot karakter hebt, dat het niet eens je eigen schuld is! Wel heb je een eigen vrije wil om er wat mee te doen. Je kent de normen van fatsoen en moet daar rekening mee houden, ook al gaat dat tegen je karakter in. Iemand die van nature erg driftig is en gauw boos, heeft dat te danken aan zijn karakter, vaak hoor je dan ook: zijn vader was nog erger!! Maar ieder weldenkend mens heeft de plicht zo fatsoenlijk mogelijk door het leven te gaan, ook al heeft hij zijn karakter tegen! Maar het verklaart veel als je om je heen kijkt en zoveel verschillen in de mens ziet.

ze hebben het uit boeken geleerd in hun opleiding , en later de ervaringen die ze op doen in dat vak !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100