Hoe komt het dat sommige mensen zich beter in hun vel voelen als het regenachtig weer is?

En zich down voelen als de zon volop schijnt?

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien houden ze niet van uit gaan onder de mensen zijn of als de zon schijnt niet naar buiten durven om onder de mensen te zijn en dus het gemis opmerken en dus happier zijn als ze er niet uit hoeven ?

Mmm. Wat voor soort mensen zal dat zijn? Natuurlijk zijn er mensen met zonneallergie die zon niet fijn vinden. Een psychische reden kan ook zijn dat je liever binnen in je vertrouwde omgeving bent en regen zorgt voor een reden om daar te blijven. Maar als iedereen als koppeltjes in de zon zitten dan kan je je ook eenzaam voelen als alleenstaand. Verder heb je mensen op leeftijd die de hitte niet meer verdragen en liever bewolkt hebben dan volle zon. Maar het grote gros van gezonde mensen houdt toch het liefst van een voorjaarszonnetje. Zonnige dag morgen!

ik denk dat ze de voorkeur geven aan lekker knus binnen zitten met het getik van regen op de ramen. ikzelf vind het net zo heerlijk als mooi weer. sneeuw vind ik ook heerlijk. mijn oma ging altijd naar buiten, juist als het regende, en dan ging ze in de tuin werken....

Er zijn mensen met hooikoorts, die beter gedijen bij regenachtig weer. Als de pollen met goed weer, zoals nu, weer in de lucht zweven krijgen mensen met een pollenallergie hoestbuien, niesbuien, jeuk, alles gaat dicht zitten. Dat is niet echt iets om naar uit te kijken.

Regen is niet mijn favoriet, maar inderdaad, als het zonnetje niet meer lekker schijnt maar de hele dag als een koperen ploert aan de hemel loopt te fikken, ben ik ook beslist niet op mijn best (om het woord 'zomerdepressie' nog maar niet in de mond te nemen. Gewon omdat ik overduidelijk niet gebouwd ben op dergelijke temperaturen, en op die dagen alleen maar binnen voor de ventilator kan zitten wachten tot de temperatuur voldoende gezakt is om iets - wat dan ook ! - te kunnen DOEN. Ik kan slecht stilzitten, maar temperaturen boven de 25 graden geven me eigenlijk geen andere keus. Als de zomer dus te heet is en te lang duurt, kan ik daar echt heel, heel ongelukkig van worden. Ik voel me dan ook wekenlang echt lichamelijk gewoon ziek, slap, lusteloos, hoofdpijn, verschrikkelijk ! En dat had ik ook al in de tijd dat ik nog slank was, en 's winters al schaatste in een legging en een t-shirt. Dus ik kan de schuld niet geven aan mijn gewicht of conditie. Ik ben er, nogmaals, gewoon niet op gebouwd. Doe mij maar wat frisser weer, zoals nu. Zolang het maar droog is. Maar na een hittegolf kan ik inderdaad bijzonder uitbundig vrolijk worden van een flinke regenbui. Zoeen waarbij het water kniehoog door de straten stroomt ; heerlijk ! Meer over echte zomerdepressies (want ze beginnen uit het verdomhoekje te komen) in de link. Toegevoegd na 1 minuut: Let wel : zoals nu in het voorjaar voel ik me geweldig als het zonnetje schijnt, net als iedereen. Pas als het te veel ,te vaak en vooral te heet wordt, kak ik in en slaat mijn stemming om.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Ik ben er zelf zo een, de gemiddelde mens tegenwoordig baalt dat het soms regent overdag. Ik kijk meer naar het geheel, het regent niet omdat water condenseert en weer terugvalt... maar omdat de plantjes water nodig hebben, hier word ik blijer van dan van een zonnige dag waar iedereen afval op bijvoorbeeld het strand achterlaat.

Ik vind regen gezellig. Lekker met een boek. Zonneschijn vind ik minder, omdat je dan je ogen moet fijnknijpen en dan moet je je insmeren om niet te verbranden. Vooral als het idd heel erg heet word dan zit ik liever binnen. Op een terras zitten daar zie ik nou net de leukheid weer niet van in. Ik wil altijd een plaats met de rug naar de zon,, maar dat kan dan weer niet altijd. Mijn kleinkind gaat heel nijdig met haar hoofdje heen en weer als de zon in de kinderwagen schijnt. Ze is nu 6 maanden. Ha ha ze lijkt op mij dofa

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100