Hoe kun je zien als iemand echt lacht of dat het maar een nep lach is enkelen spieren gebruik je dan anders in het gezicht maar welke??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het aan de ogen zien die spleetjes worden en de wangen die omhoog gaan. Je oogspier aan de binnenkant (de "lid-tightener") zorgt ervoor dat je onderste ooglid wat omhoog gaat zodat je ogen spleetjes worden. Door de "cheek-raiser" ( de buitenkant) gaat je wang omhoog en ontstaan kraaienpootjes. De cheek-raiser is overigens ook actief bij pijn en is dus moeilijk te beheersen vandaar dat deze spier ook niet bij een neplach gebruikt kan worden.

vaak kun je het aan de ogen zien die lachen dan niet mee en glinsteren niet.

kun je aan de ogen zien vaak. op foto's kun je je hand voor de mond houden. als de ogen ook ''lachen'' lacht de persoon vaak echt.

Je kunt het zien aan de ogen. Is de lach gemeend, dan lachen de ogen mee. Als je lach nep is, staan de ogen er meestal uitdrukkingsloos bij.

Je ziet kunt het zien aan de ogen.

mij is verteld dat je een echte lach van een nep lach kan onderscheiden door de kraaienpootjes, als iemand egt lacht kan je bij zijn/haar ogen kraaienpootjes zien. zie je die niet dan lacht hij/zij niet egt

Mensen hebben ingebouwde mechanismen, één daarvan is emoties herkennen, zoals verdriet, angst, en bijvoorbeeld blijdschap! Lachen zou je kunnen scharen onder subgroep van blijdschap. Mensen kunnen ook heel goed een emotie oproepen. Dat wil dus inderdaad niet zeggen als mensen lachen dat ze blij zijn of iets grappig vinden. Misschien wat off topic maar je zou ook kunnen afvragen: Waarom zijn er mensen die nep lachen? Waarom doen ze dat? Soms lachen mensen, omdat dat het op dat moment sociaal wenselijk is! Denk maar aan docent die een grap maakt voor de klas, als de hele klas lacht en jij niet ( omdat je het niet grappig vind) , zal je misschien toch mee lachen. Dit komt omdat mensen graag bij een groep willen horen. En mensen zich graag met elkaar conformeren. En daar hoort soms sociaal wenselijk gedrag bij zoals nep lachen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100