Zijn wij meester over onze hersenen, of zijn onze hersenen meester over ons?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles word vanuit de hersenen gedaan, dus ik zou zeggen hersenen zijn de baas over ons..

ik ben het met braddock eens....de hersenen zijn baas over ons. Laat ik een voorbeeld nemen.....als ik een liedje in mijn hoofd heb zitten en dat vind ik een kl...te lied en wil dat niet krijg ik het er niet uit. Als ik een probleempje heb of iets persee wil maar niet kan en wil er niet meer aan denken kan ik die knop niet omschakelen en beslissen er niet meer aan te denken....de gedachten blijven tegen wil en dank toch in je gedachten zitten....

ik denk dat de hersenen meester zijn over ons. Alleen al gezien het feit dat mensen allemaal een verschillend IQ hebben geeft aan dat de hersenen bepalen in hoeverre wij beperkt zijn. Wij kunnen het dan doen met de capaciteit die we hebben. In dat stukje zijn wij misschien meester,Wij zijn meester over onze gedachtes, mits je geen geestelijke stoornis hebt bv. Wel mooie vraag btw :)

als het goed is zijn wij meester over onze hersenen omdat we het prima vinden zoals onze hersenen hun werk doen. helemaal meester zijn we nooit. in andere gevallen kunnen de hersenen de overhand hebben (manische depressie bv) bij ADHD bv kan je last ondervinden van de manier waarop je hersens je leven beinvloeden.

Veel gebeurt in onderbewuste processen en daar hebben we niet zoveel over te vertellen, maar we kunnen wel degelijk beslissingen nemen. Zo zullen onze genen zich voort willen planten, maar we kunnen er bewust vanaf zien, door in een klooster te gaan of anticonceptie te gebruiken. Toegevoegd na 4 minuten: Dat laatste betekent natuurlijk weer niet dat wij meester over onze hersenen zijn; meester zijn suggereert een soort van almacht en dat is een mens sowieso niet gegeven en als het een beetje tegenzit moet je maar afwachten wat onze hersenen nog voor ons willen doen.

wij zijn onze hersenen. onze hersenen zijn wij. het is niet iets wat je kan scheiden. dus noch hersenen, noch wij, kunnen heersen over elkaar.

Wij zijn baas over ons lichaam. De hersenen maken daar deel vanuit. Als zijn allerlei processen die automatisch lijken te gebeuren maar deze zijn het resultaat van evolutie. Wij zijn zo slim dat we deze processen ondergeschikt hebben gemaakt. In dat zelfde kader valt ook onze overleving bv ademhalen

Onze hersenen zijn eigenlijk onze computer, er wordt informatie in opgeslagen, berekeningen gedaan, situaties ingeschat, dus voor een deel zijn we er wel baas over. Voor een ander deel, bepaalt ons karakter voor een deel hoe deze processen verlopen. Bepaalde karaktertrekken, de goede maar zeker ook de slechte, overtroeven onze hersenen en staan we soms zo goed als machteloos. We weten ( met onze hersenen) dat we zo zijn, hebben er soms hekel aan, dat we zo zijn, maar kunnen er niets, of niet voldoende , aan doen. Dan is er ook nog ons onderbewustzijn, dat gaat al helemaal zijn eigen gang, zonder enig overleg, doen we dingen op de automatische piloot, waar we niets van weten, vaak niet eens aan denken. Dan zijn er nog onze reflexen, die in geval van nood, ook al hun eigen gang gaan zonder enig overleg, daar zou trouwens ook geen tijd voor wezen. Dan moet er ook nog ergens onze intuïtie vandaan komen, ook al zo iets waar we niet over na denken, maar op het gevoel beslissen. Om dan later als we slapen, het hele zootje nog eens door elkaar te rommelen, door vaak onmogelijke of ongewenste dingen te gaan dromen. Zijn we weer wakker, dan kunnen onze hersenen ook nog zorgen voor creativiteit, ook al zo een raadsel, waar dat precies vandaan komt en is het er niet als we het nodig hebben, dan staan we ook machteloos. Alles bij elkaar ziet het er voor ons persoonlijk niet erg florissant uit, maar rekening houdend met al deze zwakke punten, lijken we toch nog steeds aardig de baas te zijn over onze hersenen, want als ik niet op "geef antwoord" druk, komt het er niet te staan! En is er niet ergens een vervelend karaktertrekje, of een onderbewustzijn aksie, die me niet laat drukken op antwoord geven. Dus druk ik nu!!

Wij kunnen meester zijn over onze hersenen, mits we dit meesterschap aankunnen. De hersenen zijn de rekenkamer van onze ziel en ons bewustzijn, om signalen te vertalen in gevoel en beelden.

Wij kunnen handelen ,dwars tegen onze hersenen in . Dus je bent de baas over je hersenen. Zie het als 'n auto . Die auto brengt je met zijn potentieel ergens naar toe . Maar JIJ bepaalt WAAR NAAR TOE .

Jij bent je hersenen, je hersenen zijn jou. Als je je hersenen in een ander lichaam plaatst, dan ben jij dat lichaam geworden.

Het ikje is een resultaat van brein activiteit. Er is dus geen ik die apart staan van de hersenen. Je ervaart een plaatje (beeld) om je heen met een ik gevoel daarin. Vergelijk het met een navigatiesysteem. Het plaatje is gebouwd rond het ik gevoel. Beiden worden opgewekt door de hersenen. In feite zijn ze niet niet meer dan breinactiviteit (electrische stroompjes). De hersenen zijn dus niet meester over ons, want er is geen ons wat apart staat van de hersenen. En om dezelfde reden kunnen wij ook niet meester zijn over onze hersenen.

Beiden...het ligt eraan of je er aan toegeeft, je hersenen geven seintjes... Ratio en emotie doen samen hun werk, dus bepalen zij samen wie wat waar....

Heel simpel. Boeddhisme zegt dat alles vanuit de hersenen bestuurd word en dat valt te trainen. Zo weet ik dat er een monnik was die boven op een berg een wak in het ijs sloeg en een record had van 32 lakens drogen met zijn eigen lichaamstemperatuur. En ander verhaal is dat ze eens een monnik aan een hart slag monitor hadden gezet. Die man verlaagde zijn hartslag tot onder de 10 meen ik. Daarna verhoogde hij het tot normaal niveau. Dit is allemaal te trainen maar probeer het nooit zonder professionele toezicht. Als je denkt dat alleen die monniken tot extreme zaken kunnen gaan dan heb je het ook mis. Dit is gewoon een Nederlander. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Hof Meester over je hersenen is eerst leren omgaan met je gevoelens. Dit is een leven wijze of style. Een manier van denken en doen dat we allemaal kunnen leren.

Ik zou zeggen dat onze hersenen ons zijn, als je begrijpt wat ik bedoel.

Geen van beide, je hersenen zijn een onderdeel van jezelf. Het zijn geen twee losstaande onderdelen.

Tip: lees het boek "Wij zijn ons brein" van Dick Swaab eens? Daar staat heel mooi en duidelijk in beschreven hoe wij met onze hersenen zijn verweven en andersom.

Wij zijn meester over onze hersenen, behalve als de hersenen niet meer werken of zijn beschadigd. Uit ervaring - cva gekregen http://ik-na-cva.skynetblogs.be/

Onze hoogste 'Ego' is de baas over onze hersenen. Voordat de incarnatie plaatsvindt, hebben we zelf bepaald wanneer en waar wij zullen incarneren. Ieder kiest voor zijn (of haar) levenslessen en levensdoel de voor hem/haar juiste plek en de juiste mensen uit, waar hij (opnieuw) ter wereld komt. Voorafgaand hebben we heel helder wat onze taken en doelen zijn voor het komende leven. Wij kiezen vooraf onze ouders en zelfs onze eigen naam (namen), weliswaar niet letterlijk, maar wel voor wat betreft de frequentie / trillingsgetal. Waar, het geslacht en als wie je incarneert, is met name afhankelijk van je taken en doelen in het leven. Dit geldt natuurlijk ook voor de benodigde hersenen, die nodig zijn om dat doel te bereiken.

hersenen zijn de baas, want eerst was er het ei en daarna de kip

Eckhart Tolle heeft hierover wel geschreven, en hij zegt : wij zijn niet ons denken, ons denken is een instrument. Zolang wij onze gedachten niet beheersen, zijn wij er slaaf van en zullen we de Verlichting niet bereiken. In meditatie kun je vanaf een afstandje naar je gedachten leren kijken (zelf ook gedaan-werkt idd zo) en wie is dan die ik? Dat moet dan toch jij zijn, als die gedachten iets anders zijn? Boeiende theorie. Maar moet je dan ook zo naar de hersenen kijken, als instrument van het Zelf? Interessant om je gedachten eens voor in te zetten.....:)

Hersenen zijn niet in het lichaam aanwezig zoals een uitgeprepareerde walnoot, maar ons lichaam is doortrokken van de neuronen die contact maken met de hersenen. Er is ook zoiets aanwezig als een lichaamsbeeld in de hersenen, waarin elk stukje lichaam gerepresenteerd wordt in een hersengebied. We hebben ook nog de zintuigen waarvan de essentiele gedeeltes ook weer zenuwcellen zijn. Dan is er nog de hormonale beinvloeding over en weer tussen de hersenen en het lichaam. De hypofyse zet aan tot bijvoorbeeld de productie van geslachtshormonen, maar de geslachtshormonen zetten op hun beurt weer aan tot bepaalde gedragingen. Het is dus niet zo dat je de hersenen gescheiden kunt zien van het lichaam. Zintuigen en een lichaamsbeeld zouden misschien gesimuleerd kunnen worden en ook het toevoegen van hormonen behoort nog tot de mogelijkheden. Bij die simulatie begin je denk ik al wel wat van de individualiteit te verliezen, want het verkrijgen van een ander lichaamsbeeld is tamelijk ingrijpend.

-Goed gereedschap is meestal het halve werk. -Zolang de hersenen geen afwijkingen hebben en je ze zelf bewust voedt met bruikbare gegevens waar jij helemaal achter staat; ben je jezelf meester. -Het denken en het handelen vanuit de hersenen ben jij en niemand anders. -Klakkeloos informatie opslaan waar je zelf nooit de moeite voor hebt genomen of deze juist is, maken dat je minder jezelf bent. -Alleen jij bent verantwoordelijk voor de virussen of spam die je toelaat in jouw virtueel harddisk. -Door de moeite te nemen om bewust de spam te controleren die je met de geboorte hebt meegekregen en deze te deleten, is het mogelijk jouw persoonlijk virtueel geheugen op te schonen. Alleen zo kan de mens meer een beetje meer mens worden en is het beroep doen van zo ben ik eenmaal uit den boze. -Je bent pas meester over jezelf als je helemaal jezelf bent zoals je dat zelf wilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100