Waar komt de persoonlijkheid vandaan als iemand dronken is?

De een wordt agressief, de ander juist depressief, en vele maten hiertussen.
Welke relatie heeft dit met eventuele psychische facetten. Wat doet de alcohol dan precies met de psyche?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wij worden een slachtoffer van de gedachten (niet per se onze gedachten) die wij normaal gesproken onder controle kunnen houden, wij verliezen focus, precies zoals een radio niet meer goed afgestemd is... wij voelen dat je die drie vragen, onze antwoorden en ook de reacties erop heel interessant zou vinden... http://www.goeievraag.nl/vraag/drinkt-dalai-lama-drank-mahatma.122413 http://www.goeievraag.nl/vraag/soort-levensstijl-leidt-eckhart-tolle.126481 http://www.goeievraag.nl/vraag/stemmen-hoofd-gedachten.146765

Ik denk dat bij dronkenschap óf je eigenschappen versterkt worden, óf eigenschappen die je normaal verborgen houdt wel durft te laten zien omdat alcohol de remmingen wegneemt. Of hier een wetenschappelijke verklaring voor is weet ik niet.

Alcohol haalt enkel grenzen weg. Als iemand depressief, vrolijk of juist heel agressief word zegt dat voor mij iets over zijn ware aard.

Alcohol zorgt er voor dat remmingen worden verminderd. Het verdooft je hersenen. Door deze verdoving verdwijnen bepaalde remmingen van de drinker. De drinker voelt zich ontspannen en gaat zich steeds losser gedragen. Alcohol kan er ook voor zorgen dat iemand zich juist agressief, depressiever of angstig voelt. Hoe meer iemand drinkt, des te sterker het effect. Toegevoegd na 2 minuten: Doordat het gaat om verdwijnen van remmingen zal de oorspronkelijke persoonlijkheid meer kans krijgen zich te manifesteren. Iemand die het niet "in zich" heeft om agressief te worden, zal dat door alcohol ook niet worden.

Bij dronken mensen vallen vaak alle remmingen weg, waardoor het slechte in de mens de overhand gaat nemen. Ieder mens heeft goede en slechte kanten, en als het goed is, is dit in evenwicht. Door dronkenschap vallen alle laagjes van beschaving weg, waardoor slechte eigenschappen zich meer profileren. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, want sommige mensen worden juist heel gezellig.

Kleine kinderen en dronken mensen vertellen de waarheid, is het gezegde. De dronken mens laat op die momenten zijn andere zelf zien die hij in het dagdagelijkse leven prima onder controle kan houden. Bij bijv. overmatig drankgebruik valt die controle weg en laat hij zijn andere deel van zijn ware aard zien. Voor de toeschouwer een goede manier de ander beter te leren kennen, en wellicht (nog) meer te waarderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100