Hoe gaat een neurologisch onderzoek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lichamelijk onderzoek van iemand met neurologische klachten richt zich op alle functies van het zenuwstelsel. Hieronder valt het beoordelen van de zogeheten hogere cerebrale functies (denken, geheugen, plannen), het onderzoeken van de hersenzenuwen, het motorische en het sensibele stelsel, de reflexen, de functies van de kleine hersenen (cerebellum) en het autonome (willekeurige) zenuwstelsel. Hoe uitgebreid en welke zaken worden weggelaten is aan een arts om te beoordelen. Niet elk neurologisch onderzoek zal er daarom uitzien zoals hieronder beschreven. http://www.medicinfo.nl/%7Bedda8608-6623-46f9-b38a-e2f2970fdd2e%7D En daar vind je een uitgebreide beschrijving.

de zenuwen van mijn vingers zijn een keer doorgemeten vanwege rsi. Dan worden er meetprobes geplaatst en aan de andere kant stroominjectiepunten. Er wordt dus een stroom erin gegooid en zo voelde het toen ook. Niet echt prettig. Natuurlijk kan je deze beter bij de specials/afdeling neerleggen. Want die weten altijd het beste antwoord te geven op deze vraag. Toegevoegd na 1 minuut: bovendien wordt je niet beinvloedt door de 'verhalen' van anderen. Het enige wat dat oplevert is meer stress.

Er zijn verschillende neurologische onderzoeken zoals een EEG, een schedelfoto, een röntgenonderzoek met contrast voor hersenvatenonderzoek, Het ligt eraan wat de neuroloog wil vinden of wil uitsluiten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100