Kun je je IQ verhogen?

Kun je je IQ verhogen door studeren, schaken, kennis vergaren etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je prestaties op een intelligentietest - en dus je IQ - kun je verhogen door training, bijvoorbeeld door te oefenen met IQ testjes. Aan je prestaties zit echter wel een 'plafond'. Dat wil zeggen, op een gegeven moment ben je op je best en kun je niet nog hoger scoren. Snelle tips waarmee je je IQ verhogen kunt De volgende tips zijn wetenschappelijk onderbouwde tips waarmee je echt je IQ verhogen kunt. Deze tips zijn gebaseerd op verschillende wetenschappelijke onderzoeken: •Luister gedurende minstens 10 minuten naar Mozart's Sonate voor twee piano's in D majeur. Dat verbetert je ruimtelijk inzicht. Dit geldt echter alleen als je een liefhebber bent van klassieke muziek. •Sport. Sporten zorgt ervoor dat de zuurstof in je bloed toeneemt waardoor zowel je spieren als je hersenen actiever worden. Vooral als je wat ouder bent verhoogt sporten je reactiesnelheid en zal het je IQ verhogen. •Zet jezelf niet onder druk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als je een intelligentietest gaat maken, je slechter presteert als je te horen krijgt dat je een IQ test gaat maken dan als je wordt verteld dat je gewoon wat puzzeltjes op gaat lossen. •Drink (met mate!). Een glas alcohol verbetert tijdelijk je verbale inzicht. Sla je teveel borrels achterover dan verslechtert je verbale vermogens juist: je gaat brallen. Hoe meer koffie of thee je drinkt, hoe beter je ruimtelijke inzicht. •Speel. Een spelletje blokken, puzzelen of kubusje draaien verbetert je ruimtelijk inzicht, kruiswoordpuzzels oplossen je verbale inzicht.

Bronnen:
http://www.iq-test.nl/iq-verhogen.php

ja, je kunt je IQ trainen, er zit echter wel een bovengrens aan je IQ dit trainen kun je inderdaad doen door studeren, schaken, enz.

Je IQ kun je niet verhogen wel kun je je algemene ontwikkeling vergroten. Als je door die ontwikkeling een IQ test beter maakt zegt dat niets over je IQ dat was er altijd al alleen maakte je daar niet optimaal gebruik van.

Je IQ is nooit hetzelfde. Als je je super lekker voelt, uitgeslapen en al, goed gegeten dan zul je een optimale IQ test maken. Als je je wat minder voelt en je niet goed hebt gegeten en slecht hebt geslapen dan zul je minder scoren. Het is niet zo dat je van een ezel ineens naar een genie zal gaan maar het zijn wel momentopnames die afhangen van het moment zoals jij je dan voelt. Studeren, schaken en dergelijke houden je hersens scherp, dan zal in zekere zin dus ook helpen bij het maken van de IQ test. Maar naar mijn mening is belangrijkste dat je je goed fit voelt.

Je kunt je IQ niet verhogen. IQ is aanleg. Je kunt wel het e.e.a. doen om beter te scoren bij IQ-tests, door te zorgen dat je in goede conditie bent of door te oefenen, zodat je gewend raakt aan het soort vragen. Dat je dan beter scoort ligt niet aan een verhoogd IQ, maar aan de imperfectie van IQ-tests. De test gaat er, onterecht, van uit dat mensen onder gelijke omstandigheden aan de test meedoen. Een goede IQ-test sluit dan ook prestaties door kennis uit. In principe zijn vragen als "wie hoort er niet in dit rijtje thuis" slechte vragen, want ze veronderstellen de kennis van de woorden die beschreven worden. Ook vragen over cijferreeksen meten meer je training dan je intelligentie. Een goede test, waar nauwelijks culturele invloeden te vinden zijn en je nauwelijks verbetering zult merken door de test vaker te doen, vind je op http://www.iqtest.dk/ Nog iets over IQ; vaak denken mensen dat een IQ een absoluut getal is, maar dat hangt af van de manier waarop de score wordt berekend. In principe is een IQ een puntenscore, waarbij er gemiddeld 100 dient te worden behaald. Alle scores die hoger of lager zijn dan 100, hangen af van de standaarddeviatie die wordt toegepast op de score. Een betere manier om inzicht te krijgen in intelligentiescores is door middel van een percentiel. Dan zie je namelijk hoeveel procent van "de mensheid" beter (of slechter) presteert dan jij. Een afwijkende standaarddeviatie zal geen andere score opleveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100