Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ik hoor het steeds vaker op school: licht kinderen of nieuwe tijds kinderen.

Het zijn kinderen die heel gevoelig zijn, spiritueel, wijs. Erg openstaan voor sfeer en waarneming. Toch wel wat anders, omdat ze de wereld anders beleven.
Soms ook wat eenzaam, wat ouwelijk. Omdat de omgeving heel anders bij hen binnenkomt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Cryofiel
13 jaar geleden
Het meest opvallende aan dit antwoord vind ik, dat men nu toch weer één van de *vorige* namen voor dit vermeende verschijnsel gebruikt. Tot nu toe verzon men elke keer een nieuwe naam, omdat het anders zou opvallen dat het opnieuw ging over een verzinsel dat al lang onderuitgehaald was. Zou het historisch besef nu al zo zijn gedaald, dat men zomaar een al gebruikte naam opnieuw kan gebruiken, zonder dat iemand doorheeft dat de "nieuwetijdskinderen" destijds (een paar decennia geleden) een verzinsel bleken te zijn? http://www.goeievraag.nl/vraag/kristalkinderen.37948 http://www.goeievraag.nl/vraag/nieuwetijdskind.18948 http://www.goeievraag.nl/vraag/nieuwetijds-kind.73691
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
dankje voor je antwoord ik ben gelijk gaan zoeken en het is heel interessant om te weten waarom er lichtkinderen zijn en wat hun beleving is.

Andere antwoorden (2)

De Kinderen van het Licht is fictieve orde uit de fantasy-boekencyclus Het Rad des Tijds, geschreven door Robert Jordan. Deze serie gaat over vijf jonge mensen uit het vredige dorp Emondsveld die het middelpunt worden van een vernietigende reeks gebeurtenissen die de wereld veranderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
dat zijn nieuwetijdskinderen. Google daar maar eens op dan vind je hele mooie dingen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Cryofiel
13 jaar geleden
Of indigokinderen, of kristalkinderen, of nog wat van die namen. Er moet steeds een nieuwe naam worden bedacht omdat het anders opvalt dat het GEEN nieuw verschijnsel is, maar een ander woord voor een reeds bestaand verzinsel. http://www.goeievraag.nl/vraag/kristalkinderen.37948 http://www.goeievraag.nl/vraag/nieuwetijdskind.18948 http://www.goeievraag.nl/vraag/nieuwetijds-kind.73691
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nelleke (350)dat zijn nieuwetijdskinderen. Google daar maar eens op dan vind je hele mooie dingen. Bestaan er ook halve mooie dingen?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ja hoor, halfedelstenen hahahaha

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding