een innerlijke stem is toch heel normaal, of ben 'k de enigste die dit heeft?

wat 'k bedoel met innerlijke stem is, je eigen stem die je hoort wanneer je iets aan het doen bent.
Bijvoorbeeld iets aan het lezen bent in stilte.. dan hoor je je eigen stem in je hoofd. Of ben 'k de enigste die dit heeft?
Ik heb het namelijk altijd & een vriend van mij heeft het helemaal niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ieder mens denkt in woorden en beelden en kan als het nodig is, een hele conversatie met zich zelf beginnen, dus is dit volkomen normaal. Spiritueel gezien zijn er andere mogelijkheden, maar dat zal je niet bedoelen.

Nee ik heb dat ook niet maar daarmee is niet gezegd dat het gek is

Nee hoor dat hebben er wel meer, het zijn meer je gedachten dan je stem die je hoort.

ik had het er toevallig gister nog over met mijn vriend, dit zijn inderdaad je gedachten maar je hoort het vaak met je eigen stem, in ieder geval horen wij het met een stem die erg op die van ons lijkt.

Ik heb dat ook ....en ervaar dat vooral wanneer ik alleen ben. Het rare is dat die soms dingen zegt die volledig los staan van waar ik mee bezig ben. En de stemmen zijn zijn niet altijd mijn stemmen :heel vreemd.Ik denk dat dit komt omdat je ergens in obscure plekjes in je hersenpan bezig bent zonder er bewust mee om te gaan. Zo schreef ik door die stemmen eens allen namen en voornamen op van iedereen die bij mij in het eerste studiejaar zat (32 leerlingen) en dat na 45 jaar en zonder dat ik ooit die namen zat te achterhalen daarvóór.

Google ook eens op de psychologische term über-ich (je geweten) Toegevoegd na 38 seconden: Sorry, had een reactie op je vraag moeten zijn en geen antwoord.

De stem in je hoofd, daar kan je op verschillende manieren naar kijken. Jung bijvoorbeeld noemde het 't Super Ego, dat altijd stuurt en bepalen wil. De Universiteit van Utrecht doet een langlopend onderzoek naar stemmen horen, zij gaan hierbij uit van zowel een paranormale ervaring als een psychische stoornis. Misschien leuk om een keer te testen wat jouw resultaten zijn. Ze zoeken zowel een groep mensen met bijzondere ervaringen, zoals stemmen horen, als een groep mensen, die deze ervaringen juist helmaal nooit hebben. De laatste groep dient als controle groep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100